Havas ugratók, látványos szaltók

Február 15-én és 16-án Eplényben rendezik hazánk első snowboard kupafutamát. Az egyes versenyszámok rengeteg látnivalót tartogatnak a nézőknek.

Még bőven tartja magát a tél, a bakonyi síaréna területén az utóbbi napokban jelentős mennyiségű hó esett, ami megfelelő hórétegvastagságot eredményezett. Minden készen áll tehát arra, hogy szombaton remek versenyzést lássanak mindazok, akik nem sportolni, hanem egy gyönyörű, havas környezetben megrendezett versenyen szeretnének nézelődni.

A két nap során zajló magyar kupafutam második napján, szombaton az alpin és freestyle snowboardosok állnak rajthoz. Az új Fun parkban megrendezett megmérettetésen debütál hazánk első, földalapú ugratója, amelyet tavasszal építettek a szervezők.
Az érthetőség kedvéért; a slopestyle egy olyan szabadstílusú szakág, melyben a hódeszkások (és a sízők) mesterséges elemekkel tarkított havas lejtőn csúsznak le, és ahol ezeket az elemeket különböző trükkök kivitelezéséhez használják. Ezek az elemek általában korlátok, csövek, melyeken csúsztatni lehet a lécet vagy a deszkát. Előfordulnak még nagy méretű, épített ugratók, melyekről forgásokat és látványos szaltókat lehet kivitelezni. A slopestyle az egyik leglátványosabb szabadstílusú önkifejezési forma, ami nagy egyéni technikai tudást is igényel.

http://hajraegeszseg.hu/data/image/468x1000/2013/02/14/img_0415.jpg

Látnivalóban a Big Air sem marad le. A stílus tulajdonképpen a BigAirBag-ről kapta a nevét. Ez egy olyan állandó légbefúvással működtetett eszköz, pontosabban egy hatalmas méretű légpárna, ami lehetővé teszi az amúgy nem veszélytelen ugrások és akrobatikus mutatványok utáni sérülésmentes leérkezést.

A kedvező időjárásnak köszönhetően a helyszínen közel egy méteres hó és a hideg várja a résztvevőket, valamint a 44 hóágyúból álló géppark garantálja a tökéletes versenypályát.
A programot nem csak sportos hölgyeknek és az extrém sportok iránt érdeklődő párjaiknak ajánljuk. Hiszen a hétvége remek alkalmat adhat a környékbeli kis bakonyi települések bejárásához, a világtól való elvonuláshoz és egy kis késő Valentin-napi romantikázáshoz.

versenyprogram

Február 15. Péntek
Freestyle snowboard
17:00-21:00 hivatalos edzés Slopestyle, Big Air

Február 16. Szombat
8:00 órától Nevezés Alpin, Freestyle
9:00-11:00 óra Slopestyle hivatalos edzés
9:10-10:30 óra GS pályanézés
10:30 óra Riders Meeting Alpin
10:15 óra Alpin nevezés vége
11:00 óra Slopestyle nevezés vége
11:00 óra Riders Meeting
10:30-12:00 óra GS I-II futam
11:30 óra Slopestyle verseny selejtező
13:00 óra GS eredményhirdetés
14:00 óra Slopestyle döntő
15:00-17:00 óra Big Air edzés
19:00 óra Big Air döntő
20:00 óra Eredményhirdetés

Forrás: Hajráegészség.hu