Átgázolt az ETO a Veszprémen

A futsal bajnokság alapszakaszának utolsó előtti körében a Rába-ETO érvényesítette a papírformát. Jövő héten Csömör ellen zárja az első kört a veszprémi futsalosok.

Várható kép fogadta a mérkőzés elején a kilátogató nézőket, az FCV stabilan védekezett, míg az ETO igyekezett feltörni a védőfalat. Varga remek védéseinek köszönhetően egészen a 9. percig tartottuk magunkat, de ekkor két találattal meglépett a hazai csapat. Ez mindkét csapatot megnyugtatott és mi is bátrabban támadtunk, aminek az eredményeképpen előbb Finta használta ki az emberelőnyös helyzetet. Sőt, Vas remek megelőző mozdulattal egalizálta az eredményt. Az ETO –t meglepte egy kicsit a mérkőzés alakulása és ismét felpörgette a játékát és 20 másodperccel a vége előtt 3-2-re alakította a félidei állást.


Fotó: archív

A második játékrész elején látszott, hogy a hazaiak el akarják dönteni a találkozót és intenzív játékkal 3 perc alatt megnyugtató előnyre tettek szert, három találattal. Itt eldőlni látszott a mérkőzés és a további játékban a Győr irányította, de nekünk is voltak biztató próbálkozásaink. Bakay szép találatával még szépítettünk is. A végén kétszer megrázta magát a bajnoki címvédő, így alakult ki a végeredmény.

Összességében tisztesen helytálltunk a más lehetőségekkel dolgozó magyar elitcsapat ellen. A mérkőzésnek voltak pozitív szakaszai, melyet át kell menteni a soron következő, fontos Csömör elleni derbire.

Forrás: veszpremfutsal.hu

Rába-ETO - 1. Futsal Club Veszprém 10:3 (3:2)

Rába-ETO: Balázs - Szeghy, Dróth, Dos Santos, Da Rocha, csere: Bárdosi, Harnisch, Lódi, Al-Ioani, Calvo Rodrigues, Bognár, Matkovics
Vezetőedző: Marco Angulo

Veszprém: Varga T. - Finta, Leitold, Bakay, Molnár, csere: Kasza, Pálfi, Tar, Szabadfi, Marosvölgyi, Vas, Farkas.
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Harnisch a 9., Dos Santos a 9., a 23., a 30. és a 31., Da Rocha a 20. és a 30., Al-Ioani a 22., Dróth a 40., Bárdosi a 40. percben, illetve Finta a 13., Vas a 16., Bakay a 34. percben.

Sárga lap: Leitold a 10., Farkas a 35. percben.
Piros lap: Balázs a 12. percben.