Pozitív mérleg Szentendrén

A Veszprémi Thai-box SE versenyzői, Farkas Brigitta és Dobos Gergely is győzni tudott az IFMA Magyar Bajnokságon, és Szőke Tibor is közel állt a győzelemhez. Az ajkai Hamusics Gergő pontozással kapott ki.

Február 16.-án, Szentendrén a Veszprémi Thai-box egyesület képviseletében 3 fő és az Ajkai Thai-box egyesülettől 1 fő részt vett az IFMA Magyar Bajnokságon. A szabályrendszerről annyit kell tudni, hogy könyök és térd használati is engedélyezett fejre, de természetesen védőfelszerelésre is.

Veszprémi Thai-box egyesület első versenyzője Farkas Brigitta (18 éves) első mérkőzését egy tapasztaltabb versenyzővel Lehota Krisztinával (Budapest) szemben kellett megvívnia 3x2 percben.

Lehota Krisztinának hivatalos mérlege 7 mérkőzés, 5 győzelem, 2 vereség. Tapasztalt rutinos versenyző, még Farkas Brigitta első komoly mérkőzését vívta. Brigitta komoly felkészülésének köszönhetően nem hagyta, hogy ellenfele fölé kerekedjen és így győztesként lépett ki a szorítóból.

A második veszprémi versenyző Dobos Gergely (34 éves) sok év kihagyás után nem rég tért vissza a versenyzők soraiba. Ellenfele szintén egy budapesti, Szilvási Balázs volt. Gergő az első menettől fogva irányította a mérkőzést nem gyenge ellenfelével szemben. Majd ez meg is hozta neki a 3-0-ás győzelmet.


Farkas Brigitta, Dobos Gergely és Körmendi Ferenc (edző)

Harmadik Veszprémi versenyző Szőke Tibor (33 éves) +91 kg-ban indult. Ellenfele Paulovics Máté (Budapest). Sajnos +91 kg-ban már nem számítanak a súlykülönbségek. Tibor 104 kg volt, ellenfele pedig 122 kg. A veszprémi versenyző szoros vereséget szenvedett.

Gratulálok az összes versenyzőmnek! Brigitta és Gergely győzelmének is örülök. Elfogultságomat félretéve úgy gondolom, Tibor is megnyerte a mérkőzését, de a bírok a budapesti ellenfelét látták jobbnak – értékelt Körmendi Ferenc, a Veszprémi Thai-box SE edzője.

A negyedik Veszprém megyei versenyző az ajkai Hamusics Gergő volt, aki sajnos pontozással kikapott budapesti ellenfelével, Bors Ádámmal szemben.

A versenyről és további mérkőzésekről készült videókat a thaiboxveszprem.hu oldalon lehet megtekinteni.