Indult a busz

Eljött a bosszú ideje az MKB Veszprém számára. A BL-ben az Ademar Leonnak, míg a bajnokság alapszakaszában a Pick Szegednek vághat vissza.

Az októberi hétgólos vereség törte meg a BL-ben is veretlen MKB sorozatát, ráadásul nem hogy a veszteség nem volt várható a csapattól, de hétgólos különbség különösen leforrázta a szurkolókat.

Az MKB Veszprém múlt héten az Atletico Madrid ellen harcolta ki a Bajnokok Ligájában a csoportelsőséget, nagy önbizalommal várhatták a jelenlegi második elleni visszavágót.

Az időpont ellenére az Aréna teljesen tele volt, egy-két üres hely maradt elvétve, amikor a Szeged megkezdte a mérkőzést. Kemény hatosfallal kezdte a mérkőzést a hazai csapat, a szegedieknek kevés esélyt hagytak lőni, ami hely maradt, azt Fazekas fogta. Az MKB támadásai ellenben jóval sikeresebbek voltak, a 7. percben 3:0-ra vezettek, amikor Ancsin törte meg a vendégek gólképtelenségét. Innentől felváltva estek a gólok, a 11. percben 6:3 volt az állás, ekkor Prodanovic talált be, majd Larholm lőtt büntetőt, így a 14. percben a vendégek feljöttek 6:5-re. Az amúgy is parázs hangulatú mérkőzésen a szegediek az időkérés húzásával még tovább növelték a feszültséget, látszólag megérte, Larholm újabb találatát tapsolhatta a maroknyi szegedi publikum.

A hazaiak egyre többethibáztak, a 22. percben Iváncsik Tamás hetesét védte Mikler, így az egyenlítésért támadtak. Jamalit kiállították, valamint büntetőt is dobhattak a szegediek, Larholm nem hagyta ki a lehetőség, hogy egyenlíthessenek ezzel 8:8 lett az állás és Ortega időt is kért. A 28. percre a veszprémiek visszanyerték az önbizalmukat, 11:8 volt az állás, mikor Skaliczki kikérte a második időt is. A nagy hangzavarban a bírók nem halották a zsűri asztaltól jövő sípszót, így engedték tovább a játékot, amit az edző annyira zokon vett, hogy a szájról olvasók és testbeszéd szakértők bizony tetlegességtől félhettek. A feszültséget tovább növelte, hogy a szegedieknek csak 7 perc után sikerült ismét betalálni, ráadásul emberhátrányban is játszottak, az ellenőr állítatta ki Sulcot. Jamali még a félidő végére felavatta Miklert, így 13:9-es félidei eredménnyel mehettek pihenni, illetve lenyugodni a csapatok.

A szünet látszólag a Picknek tett jót, Jamali góljára egyből érkezett Ancsin válasza, majd Sulic gólját Pribanic és Prodanovic gólja követte (34. perc 15:12). Ekkor a szurkolók már időkérést szorgalmaztak, Ortega azonban jót tett, hogy kivárt, zsinórban három gólt szerzett csapata, Jamali, Császár és Nagy volt eredményes). Szinte rögtön gólja után kiállították Nagyot, majd Chema is erre a sorsa jutott, így másfél percig kettős emberelőnyben játszhatott a Szeged. A kínálkozó alkalmat nem tudták kihasználni, sőt még le is indították őket, Császár lőtt így gólt (19:13). Őt követte a 40. percben Laluska, majd Sulic, Skaliczkinek ekkor lett elege és kihasználta a harmadik időkérési lehetőségét is. Sokat nem lendített a csapata játékán, Prodanovic gólját két veszprémi követte, a hazaiak stabilan tartották a 6-7 gólos előnyt.

Egy szegedi gólt két hazai követett, egy Fazekas hetes védést, Mikler védése követte. A veszprémi „B közép” először Tatait követelte a heteshez, de miután Mikler védte Császár lövését, felhangzott a „Mikler Roli, Mikler Roli” rigmus. Az 52. percben még mindig hatalmas feszültség volt a csapatok között, a bírók megelégelték Terzic és Zubai bírkózását, mindkettőjüket kiküldték elgondolkozni a dolgokon. A győzelem nem forgott veszélyben a kiállításokat figyelembe véve sem, az MKB továbbra is magabiztosan őrizte előnyét, az 54. percben Iváncsik Tamás góljával 26:18 volt az állás.

Az 55. percben felharsant az „indul a busz” is, majd az 56. percben aztán már leszámolta a közönség a tízet is, Ugalde góljával 28:18 volt az állás. Igaz mire a közönség eljutott a tízig, addigra Prodanovic már Fazekas kapujába lőtte a labdát. Ha tízzel nem is nyertek, így is megérdemeltem győzött ma az MKB, és talán minden szurkolót kiengeszteltek az őszi vereségért. A végeredmény sima hazai, Jamali góljával 30:22 lett.

Mérkőzéstükör

Carlos Ortega: Nem tartom túl sportszerűnek,hogy a Pick Szeged képviselői nem jelentek meg. Amikor mi kikaptunk hét góllal Szegeden, akkor is ott voltunk a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Természetesen én is mérges voltam a bírókra. Szeretnék gratulálni a csapatomnak, főleg, mert nem a legjobb pillanatait éli a csapat. Nagyon kemény három hetünk volt, a játékosok fáradtan jöttek vissza a világbajnokságról, ez okozza azt, hogy a támadások nem voltak jók. Amivel elégedettek lehetünk, az a védekezés és a gyorsindítás. A mai napon már pozitívabb változásokat láttam a csapaton, mérgesebben játszottunk és ez jót tesz a csapatnak.

Fazekas Nándor: Egy olyan kisiklás volt Szegeden, amit a csapat nehezen viselt el. Szerettük volna viszonozni ezt a vereséget, mindent megtett a csapat, hogy jól játszunk. Hellyel-közzel sikerült, sok olyan pillanat volt, ahol látszott a fáradtság. Igaz, hogy 8 góllal nyertünk, de én is éreztem, hogy nem voltunk a helyzet magaslatán. Fontos volt, hogy a BL-ben megőrizzük az első helyet, illetve, hogy a Picknek visszavágjunk. Még van két mérkőzés a bajnokságban, utána BL mérkőzés, aztán lehet majd egy kicsit szusszanni.

A Pick Szeged képviselői nem vállalták a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón való szereplést.

MKB Veszprém KC - Pick Szeged 30:22 (13:9)

Veszprém: Fazekas Nándor - Császár Gábor 4, Renato Sulic 3, Nagy László 5, Schuch Timuzsin 1, Mirsad Terzic 1, Cristian Ugalde 3, csere: Iváncsik Tamás 2, Chema Rodriguez 2, Laluska Balázs 3, Iman Jamali 5, Iváncsik Gergő, Gulyás Péter 1, Zivan Pesics
Vezetőedző: Carlos Ortega

Szeged: Mikler Roland - Rajko Prodanovics 5, Ancsin Gábor 3, Frantisek Sulc 4, Zubai Szabolcs 1, Jonas Erik Larholm 4, Vadkerti Attila, csere: Alen Blazevic, Czina József, Marko Lasica, Antonio Pribanic 2, Balogh Zsolt 2, Marinko Kekezovics 1, Buday Dániel
Vezetőedző: Skaliczki László

Hétméteresből: 4/1, illetve 4/3
Kiállítások: 14 perc, illetve 12 perc

3

Képgaléria