Harcosok klubja

Nem hibátlanul, de óriásit harcolva nyert a VESC kosárlabda csapata az alapszakasz utolsó mérkőzésén, 93:89-re győzte le a Győr-Szol-Széchenyi Egyetem csapatát.

A meccsen a feldobás után a mieink hozták el a labdát, majd Szabó be is dobta a kosarat, egy kitűnő labdaszerzést követően Nagy találatával 4:0 volt az állás. Gyorsan egyenlített a vendégcsapat, majd ismét Nagy szerzett labdát és ezt is bedobta, Horváth kosarával pedig 8:4 lett. A rossz védekezés megbosszulta magát, a vendégek gyorsan egyenlítettek, majd meg is fordították a meccset, 13:10-re vezettek a negyed felénél. A játékrész végére sikerült visszaszerezni a vezetést egy hárompontossal, 28:26.

A folytatás hasonló szorosan alakult, a védekezés még mindig nem volt az igazi. Sokszor nem látszott a csapatösszhang, a lepattanókért nem nagyon mentek a játékosok, támadásban pedig nem mindig tudtak megfelelően kommunikálni, sok volt az értelmetlenül elvesztett másodperc. A vendégeknél sem volt különb a helyzet, az eredmény is jól mutatja, 48:48-cal mentek nagyszünetre a játékosok.

A harmadik negyed sok figyelmetlenséget hozott magával, a mérkőzés továbbra is kiélezett volt, szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az alapszakasz utolsó mérkőzésén a bírói munka sem segített a játékosokat, sokszor ítéltek tévesen. Oltárczy kosarával 61:61 volt az állás, majd védekezésben lefülelte a győriek passzát, meglógott a labdával és már bent is volt a labda, 63:61, majd a jelenet szinte azonnal meg is ismétlődött, 65:61-nél időt kért a győri csapat. Czakó jól teljesített, védekezésben kitűnt a többiektől, a negyed végére viszont feljöttek a vendégek, 71:68.

Az utolsó negyedben végig fej-fej mellett harcoltak a csapatok, továbbra sem tudott egyik fél sem tetemes előnyt kiharcolni. Kováts hárompontosával 90:87 volt az állás, amikor a vendégek időt kértek, sikeres is volt a támadásuk, 90:89 lett. A hazaiak kihagyott büntetőkkel tépázták a hazai publikum idegeit az utolsó másodpercekben, végül azonban ahogy Szabó kezdte, ő is zárta a meccset, két büntetőjével 93:89 lett a végeredmény.

Mérkőzéstükör

Kovács Nándor: Nagyot küzdöttünk, szerencsére az elmúlt vereségen túl tettük magunkat. Mindkét csapat a támadásra helyezte a hangsúlyt, örülök, hogy a szoros végjátékból mi jöttünk ki jobban.

VESC - GYÕR-SZOL-Széchenyi Egyetem 93:89 (28:26, 20:22, 23:20, 22:21)

galeria_314

Képgaléria