Remek évnyitó győzelem

Hevesi-Tóth gólja elegendő volt a Veszprém FC győzelmének a tavaszi szezon első fordulójában a paksiakkal szemben.

Napsütéses, de hüvős, szeles idő várta a kilátogató nézőket a mérkőzés elején. A mintegy 300 néző azt láthatta, hogy a pályán melegítő csapatoknak nem lesz könnyű dolguk a mérkőzésen, hiszen eléggé mély volt a küzdőtér talaja. A mieink kispadján ezen a mérkőzésen debütált új vezetőedzőnk, Nagy Tamás. A kezdőben is akadtak új fiúk, így először lépett pályára veszprémi színekben Kovács Attila, Tóth Ferenc és Berde István is.

A mérkőzés eleje igazi tapogatózással telt, egyik csapatnak sem adódott komolyabb lehetősége. Az első valamire való lehetőség a veszprémiek előtt adódott: Bosnjak cselezgetett a baloldalon, középre adását Szabó Zsolt lőhette kapura, de a lövés pillanatában egyensúlyát vesztette, a labda pedig a védőről szögletre pattant. Nem sokkal később Lakatos a vendégek védője hozta kellemetlen helyzetbe magát, hiszen utolsó emberként elcsúszott, Szabó Zsolt csapott le a szabad labdára, de a vendégek védője még időben felállt és szabályosan szerelte a megiramodó veszprémi támadót. Eseménytelen első félidő után, 0-0-ás döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elején érezhetően jobb felfogásba lépett pályára a hazai csapat, aminek hamar eredménye is lett: jobb oldali sarokrúgást követően Thiago emelt középre és a remekül érkező Hevesi-Tóth a kapu bal oldalába fejelt (1-0). Nem sokkal később Bosnjak futott el a baloldalon, Thiagot kereste a labdával, akit hátulról akasztottak a büntetőterületen belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

A második félidő második felében érezhetően fáradtak a csapatok, aminek következményeként Barna Gábor játékvezetőnek egyre többször kellett felmutatni a sárgalapot. A Veszprém FC-ből Nagy Ádám, Thiago, Berde István, Molnár Zoltán és a Tóth Ferenc kapott figyelmeztetést. Ebből utóbbi kettőnek ez már az ötödik volt, így mindkét középső védőnk kihagyni kényszerül a Győr II. elleni hétvégi mérkőzésünket. A hajrában a Paks II.-nek volt egy lehetősége, de Kovács Attila magabiztosan állt kapujában, így az eredmény nem változott, siekrült itthon tartani a 3 pontot a tavaszi nyitányon.

Mérkőzéstükör

Nagy Tamás, Veszprém FC vezetőedző: Szeretnék gratulálni csapatomnak, hiszen megszerezték ezen a mérkőzésen a győzelmet és számunkra ez volt most a legfontosabb. A felkészülés nem teljesen úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem, hiszen műfüvön edzettünk végig, csak a szombati napon léphettünk rá egy kicsit a füves pályára. A teljesítményünk folyamatosan javulni fog, hiszen a körülmények most már adottak lesznek ehhez. A következő mérkőzésre nehéz felkészülni, hiszen ismételten egy ligacsapattal játszunk, és nem lehet előre tudni, hogy hány játékos játszik vissza az első keretből. A célunk mindenestre nem lehet más a hétvégén, minthogy mindhárom pontot megszerezzük Győrben!

Forrás: veszpremfc.hu

Veszprém FC - Paks II. 1:0 (0:0)

Veszprém: Kovács A. - Nagy Á., Molnár Z., Tóth F., Bosnjak - Thiago, Hevesi-Tóth, Berde, Nyitrai (Osváth a 46.) - Szabó Zs., Homma (Nikolin a 81.)
Vezetőedző: Nagy Tamás

Paks: Kiss M. - Szalontai, Lakatos (Kesztyűs a 46.), Berkó, Szekszárdi - Féhr (Kvanduk a 84.), Mészáros, Pintér, Blatt - Pap, Hahn (Feil az 58.)
Vezetőedző: Lengyel Ferenc

Gólszerző: Hevesi-Tóth az 54. percben.
Sárga lap: Molnár Z. a 39., Berde a 39., Tóth F. a 66., Nagy Á. a 72., Thiago a 83. percben, illetve Mészáros a 32., Pintér a 44., Szekszárdi a 74. percben.

galeria_315

Képgaléria