Rosszul indult a rájátszás

Az alapszakaszban mindkét meccsen diadalmaskodó veszprémi futsalosok ezúttal alulmaradtak a Debrecennel szemben.

Nagy lehetősége szalasztott el az FCV, hiszen pontszerzéssel komoly, lélektani előnyhöz juthattunk volna a rájátszás első fordulója után. A zártkapus mérkőzés (a helyi rendőrség nem adta ki az engedélyt) első perceiben a csapatok a biztonságra törekedve „kóstolgatták” egymást. A 2. percben egy előrevágott labdáról lemaradtunk és így a hazaiak szereztek vezetést. A találat kicsit felébresztette a mieinket és Finta a 8. percben kilőtte a hosszú alsót és egalizálta az eredményt. A sorozatos taktikai hibáinkat a DEAC a 11. percben egy szerencsés szabadrúgásgóllal büntette, amit hasonló szituációban Bényi egyenlített ki. A 18. percben összegyűjtöttük az 5 szabálytalanságunkat, ezért figyelni kellett a faultokra. Ez nem sikerült előbb Finta, majd Tatai is felesleges szabálytalanságáért járt a 10 méteres, amelyből egyiket hárította Kasza Viktor, de a másik utat talált a hálóba. Így a hazaiak vonulhattak előnnyel pihenőre.


Fotó: archív

A második játékrészben továbbra is görcsös, gyenge játékot produkált csapatunk és nem látszott esély a mérkőzés megfordítására. Sőt a 23. és a 34. percben tovább növelte előnyét a hazai gárda, míg mi még 6 méterest is hibáztunk. A mérkőzés utolsó 5 percében levittük a kapusunkat és így sikerült két találattal felzárkózni, de a végén a hazaiak kapusa állította be a 7:4-es végeredményt. Mivel a BME is győzni tudott, így tovább sűrűsödött a mezőny és még kiélezettebb lett a bennmaradásért folytatott küzdelem. A következő mérkőzésünk március 18-án lesz hazai pályán a BME Docler ellen, a Március 15. úti Sportcsarnokban 18.30 órai kezdettel.

Forrás: veszpremfutsal.hu

DEAC Futsal Club - 1. Futsal Club Veszprém 7:4 (3:2)

Debrecen: Szalánczi - Polyák, Ponczok, Angyalos, Fekete, csere: Varga Z., Nagy I., Kövér, Fábri, Szabó Cs., Harmati, Belinszky
Vezetőedző: Darányi Antal

Veszprém: Kasza - Bényi, Leitold, Tatai, Molnár, csere: Varga, Finta, Vas, Marosvölgyi, Tar, Marton, Weisz
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Polyák a 2. és a 11., Szabó Cs. a 20., Fekete a 23., Ponczok a 34., Szalánczi a 34. és a 40. percben, illetve Finta a 8., Bényi a 18., Tar a 38., Tatai a 38. percben.
Sárga lap: Polyák a 23., Fekete a 27., Ponczok a 32., Kövér a 39. percben, illetve Tatai a 12. percben.
Piros lap: Vas a 27. percben.