Születésnapos Angyalkák

Februárban egy éve, hogy megalakult az Angel Cheerleaders Team. Műsorukkal már több helyen is bemutatkoztak az országban, Veszprémben pedig szinte heti rendszerességgel láthatjuk őket.

A csapat alapítója, edzője és koreográfusa, a Győri Balettiskolát és Táncművészeti Főiskolát végzett Molnár Panni táncművész, diplomás táncpedagógus és koreográfus.

„Az ötlet hogy megalapítsam az Egyetem Pom Pom csapatát, - meséli Molnár Panni - onnan jött, hogy külföldön ennek már több évtizedre visszamenő hagyományai vannak, és ha már a mi egyetemünknek is van kosár és röplabda csapata, akkor miért ne lenne szurkolói tánccsapata is, akik a szünetekben és az időkérésekben szórakoztatják a közönséget.

A lányokat több szakmabeli társam segítségével választottam ki közel 50 jelentkezőből az egy évvel ezelőtti castingon. Elsősorban a tánctudást és a koordinációs készségeket vettük figyelembe, de fontos hogy a lányok szépek és mosolygósak is legyenek. Mára a csapat kissé átrendeződött, vannak régi és új tagok is.

Megalakulásunk óta az egyetemi csapatok meccsein kívül az egyre népszerűbb veszprémi futsal csapat mérkőzésein is rendszeresen táncolunk, illetve számos helyen találkozhattatok még a csinos lányokkal.

Az Angyalkák táncoltak az Egyetem rendezte Balaton Regattán Keszthelyen, az Országos Atlétikai Döntőn, és nyári rendezvényeken a Balaton partján, illetve a nemrég rendezett Városi Sportévnyitón az Arénában. Kiemelkedő fellépések közé sorolhatjuk a tavaly tavasszal a Veszprém Arénában megrendezett Futsal Final Four Kupadöntőt, és a balatonfüredi Mini Morris Világtalálkozót, ahol 7000 ember előtt mutathatták meg a lányok a nem mindennapi produkciójukat.

A rengeteg veszprémi fellépések mellett más városból is érkeznek felkérések, tükrözve ezzel a csapat színvonalas munkáját. Március elején Győrben rendezik a Futsal Final Four Magyar Kupadöntőt és az esemény hivatalos pompom csapata a veszprémi Angel Cheerleaders lesz. Ez egy komoly feladat, hiszen két napon keresztül reggeltől estig kell folyamatosan szórakoztatnunk a közönséget az időkérésekben és a szünetekben.

Keményen edzünk, hogy a nézők hétről hétre újabb és újabb koreográfiákat láthassanak. Az átlagos időszakban heti két edzést tartok a lányoknak, de egy ilyen kiemelkedő fellépés előtt ez elérheti a négy edzést is. Elég megterhelő, kitartást és jó állóképességet követel a táncosaimtól. Nem könnyű feladat a lányok számára, hiszen számukra természetesen az iskola az első, így akadnak néha bökkenők, de aki tényleg szívvel lélekkel csinálja, annak nem lehet akadály megoldani a sokszor fárasztó hétvégi edzéseket sem.”

Az edzőnek, Panninak sem könnyű feladat, hiszen a pompom csapat mellett számos kis diákot tanít még táncolni a Zirci Általános Iskolában, és akárcsak a pompom csapatnál, a kicsiknél is törekszik arra, hogy a maximumot hozza ki a gyerekekből.

„A csapat repertoárja nem csak különböző stílusú táncokból áll, idén csináltunk egy közös produkciót, amiben a táncon kívül az éneklés is megjelenik. Illés Regina írt a csapatnak egy számot, amit a közönség nagy sikerrel fogadott. Regina 2010-ben kezdett el komolyabban foglalkozni a zenéléssel, énekléssel, rappeléssel, és már több videót is készített a csapatunkról, amik nagy népszerűségnek örvendenek. A Youtube-csatornánkon további videók is megtekinthetőek nálunk.

Nyáron sem pihenünk, a fellépések mellett lesz edzőtáborunk Csopakon, ahová minden érdeklődőt sok szeretettel várunk. Délelőtt edzések lesznek, délután strandolás, este pedig a jól megérdemelt buli!

Ha bármilyen kérdése van valakinek, vagy szeretne csatlakozni a csapathoz, az megtalál minket Facebookon is, ahol nyomon követheti, hogy hol és mikor lépünk fel.”

3

Képgaléria