Szeles Mónika és Jelena Gyementyjeva a veszprémi teniszfesztivál díszvendége

A kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes Szeles Mónika és az olimpiai bajnok orosz Jelena Gyementyjeva lesz a március 30-án Veszprémben rendezendő I. magyar teniszfesztivál díszvendége.


Fotó: origo.hu

A Veszprém Arénában 15 órától sorra kerülő gálán a 39 éves volt világelső Szeles mellett pályára lép a nemrég visszavonult Szávay Ágnes is, továbbá Noszály Sándor, a kilencvenes évek kiemelkedő magyar teniszezője, valamint a jelenkori tehetségek közül Fucsovics Márton, a 2010-es wimbledoni Grand Slam-torna juniorbajnoka.

“Régóta folytak már tárgyalások Szeles Mónikával, és örülünk, hogy végre eljött a pillanat, amikor magyar közönség előtt is fellép. Szinte már minden sportnak, eseménynek van fesztiválja, ezért úgy gondoltuk, hogy a tenisz sem maradhat le, és szeretnénk megmutatni a közönségnek ennek a csodálatos sportnak minden szegmensét" - mondta Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, hozzátéve: a program lábtengóval kezdődik, amelyben a sztárok kihívják a Veszprém korábbi kézilabdázóit, majd a legkisebbek mutatják be tenisztudásukat, később pedig speciális olimpikonok lépnek pályára.


Fotó: sporthirado.hu

"Az esemény karitatív jellegű, így mindenki, aki kilátogat, a magyar teniszt támogatja" - hangsúlyozta a főtitkár. Az újvidéki születésű, 2000-ben olimpiai bronzérmes Szeles - akit 2009-ben beválasztottak a sportági Hírességek Csarnokába - 53 tornát nyert meg profiként, utolsó hivatalos mérkőzését 2003-ban vívta.

A 31 éves, 2011-ben visszavonult Gyementyjeva - aki karrierje során 16 WTA-versenyt nyert egyéniben, Pekingben pedig olimpiai aranyérmet szerzett - Szávay oldalán lép pályára Szeles Mónika és partnere ellen.