Körbefutni a Balatont

Még le lehet adni az előnevezéseket az idei futószezon nyitó eseményére, a 6. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaratonra, ám aki lekésik róla, az se keseregjen, hiszen a helyszínen még elfogadják a jelentkezéseket.

A Budapesti Sportiroda a hagyományokhoz hűen a Balaton és FélBalaton Szupermaratonnal kezdi a szezont. Az amatőr, hobbi, valamint profi futóknak többféle lehetőséget kínál az esemény, ugyanis a táv teljesíthető egyénileg, párban, csapatban, ám a szervezők azt is lehetővé teszik, hogy csak egy, vagy két napra csatlakozzanak a sportolni vágyók. Sőt, az ultrafutók bármelyik napon hozzácsapódhatnak a mezőnyhöz a Szupermaraton + keretében. Akinek pedig a négy napos megpróbáltatás túl sok, az indíthat egy maratonnal is, amit március 23-án bonyolítanak le Balatonfüreden.


Fotó: archív

De lássuk a távokat. Az első nap 46,7 kilométeres a kijelölt szakasz, ami Siófoktól Fonyódig tart. Másnap Fonyódról Szigligetig kell eljutni, ami összesen 52,9 kilométert jelent. A harmadik nap Badacsonyból vágnak neki a futásnak a résztvevők, Balatonfüredig 43,6 kilométer vár rájuk. A zárónapon Balatonfüredről a rajt-célhelyig, Siófokig kell futni, ami 52,2 kilométeres táv.

Az előnevezéseket március 12-ig fogadja el a Budapesti Sportiroda, utána már csak a helyszínen lehet jelentkezni. Fontos tudnivaló még, hogy aki csapatban nevez, akkor három, illetve négy fős alakulatokkal teheti azt meg.

Az útvonal végig kijelölt kerékpár-, vagy kerékpárbarát úton halad, hat-nyolc kilométerenként pedig frissítő állomások várják a sportolókat.