Pénteken ismét kinyit az eplényi síaréna

Az előrejelzések szerint nagy havazás várható csütörtök délutántól, ennek és a hóágyúzásnak köszönhetően a tervek szerint péntek reggel újra kinyit a síközpont és lehet síelni az előttünk álló hosszú hétvégén.

Az eplényi síaréna a felmelegedő időjárás miatt vasárnap este zárt be, de már akkor sejteni lehetett az előrejelzésekből, hogy ez az állapot nem tart sokáig.

A jelenlegi helyzet alapján várhatóan csütörtök dél környékén a betörő hideg levegő eléri Eplényt, a hőmérséklet nagyot zuhan és kiadós havazás várható. A természetes hóréteg vastagsága 20 és 40 centiméter között lesz, de ezen kívül a síarénában a hóágyúkat is beindítják, amint kellőképpen lehűl a hőmérséklet. A megmaradt hóréteg első osztályú alapot képez, a pályákat akár egy éjszakai hóágyúzással kiváló formába tudják hozni.

Amennyiben az időjárás-előrelzéseknek megfelelően alakulnak a körülmények, akkor megnyitják az összes pályát és beindítják az összes sífelvonót. Ez azt jelenti, hogy több mint hét kilométer pályán lehet majd síelni.