Három új lány a Veszprém FC-ben

A téli átigazolási időszakban három játékos érkezett a Veszprém FC NB II-ben szereplő női csapatához. A 25 éves támadó Finta Orsi, aki az utóbbi fél évben Ausztriában játszott, előtte Sopronban és Győrben szerepelt, Varga Dóra az ETO-ból és Kovács-Fáber Bernadett a Veszprém megyei Hárskút keresztpályás csapatából a „királynék városába” igazolt.

A gólerős támadó játékos Finta Orsi az előző szezonban 14 mérkőzésen szerzett 14 gólt a nagypályás női másodosztályban, de a legsikeresebb szezonjában 25 mérkőzésen, 24 gólig jutott. A Győri Dózsa színeiben a női labdarúgás első osztályában is bemutatkozott, ahol összesen 11 gólt szerzett.


Fotó: veszpremfc.hu

A másik érkező a pápai, 19 éves Varga Dóra, aki 6 éven keresztül focizott a Győri ETO női csapatában. Dórát kérdeztük az átigazolásáról, az veszprémi felkészülésről, terveiről.

- Csak a végjátékban sikerült megszereznünk a győzelmet az ősszel Veszprémben, nagyon szoros, jó mérkőzést játszottunk. Akkor Győri ETO-val játszottam itt, de mostantól minden erőmmel azon vagyok, hogy a Veszprémmel minél jobb eredményt érjünk el a bajnokságban. Jelenleg a 4. helyen állunk, de szeretnénk a 2. helyre feljutni az NB II-es bajnokság végére, ehhez a tabellán előttünk álló Pécsi Vasutas SK-t hazai pályán és a Győri ETO csapatát Győrben kell legyőznünk.

- Szerinted az NB II-ből eljuthat a válogatottságig egy lány labdarúgó?

- Természetesen. Az ETO-ból többen is szerepeltek már a válogatottban. Minden labdarúgó - legyen az fiú vagy lány - nagy álma, hogy szerepeljen a felnőtt válogatottban. Tudom, hogy a veszprémi férfi csapattól „igazolt” át a jelenlegi Szövetségi kapitány, Vágó Attila. Nála a válogatottságba kerülésnél csak a játéktudás számít. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a 15 éves FTC játékosnak, Kaján Zsanettnak több válogatott mérkőzese van már(4 válogatottság), mint NB II-es mérkőzése. (Kaján Zsanettnak 1 mérkőzése van felnőtt, nagypályás bajnokságban, ahol 1 gólt szerzett - ez épp ellenünk a 6-0-ra végződött FTC - Veszprém FC másodosztályú bajnokin történt)

- Te is 15 évesen mutatkoztál be az első osztályban.

- Igen, 16 mérkőzésen 1 gólt szereztem. Sajnos a következő szezonban visszalépett az ETO az NB I-es szerepléstől, így azóta nem tudtam növelni a mérkőzéseim számát. Szeretnék újra az első osztályban játszani, talán itt Veszprémben, mert vannak olyan lányok a VFC-ben, akik megállnák a helyüket a gyorsabb és erősebb mezőnyben is.

- Hova tovább a labdarúgásból?

- Több jelenlegi csapattársam végezte el a játékvezetői tanfolyamot, de engem inkább az edzőség vonz. Idővel szeretném elvégezni az edzői tanfolyamot és a játék mellett a női fociban tevékenykedni. Hallottam, hogy a Veszprém FC most tavasszal indít leány-gyermek focit, ahová már akár 6 éves kortól jöhetnek megtanulni a labdarúgás alapjait a lányok.

- A hétvégén kezdődik a női bajnokság, a Győri DAC-ot fogadjuk hazai pályán, azonban családi program miatt nem tudok bemutatkozni az első tavaszi fordulóban, de biztos vagyok benne, hogy nélkülem is győzni fognak a lányok, a Jutasi úti pályán, vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzésen. Bár a felkészülésünket nehezítette az időjárás, de sikerült jól felkészülnünk a tavaszra. Az edzőnk, Laki Zoltán kemény, de jó hangulatú edzéseket vezényelt a műfüves pályán és a termi edzéseken is. Itt a Veszprém FC női csapatánál a csapattársak jó közösséget alkotnak, gyorsan befogadtak engem is, remélem a játékommal meghálálom a bizalmukat. Sok közös programot szervezünk az edzéseken és a mérkőzéseken kívül is. Például a női csapat közösen kijár a VFC mérkőzéseire és egy emberként szurkol a fiúknak, hogy kiharcolják az egycsoportos NB II-be jutást.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook