Az Ajka elleni derbi következik

Az NB-II Nyugati Csoport tavaszi idényének 4. fordulójában kerül sor az FC Ajka - Veszprém FC labdarúgó mérkőzésre az ajkai Városi Stadionban. A találkozó játékvezetője Veizer Roland lesz, az asszisztensi feladatokat Berettyán Péter és Dr. Varga Zsolt látják el.

Az FC Ajka az elmúlt fordulóban Szigetszentmiklóson szerepelt és 2:0 arányú vereséget szenvedett. Érdekesség, hogy ebben a bajnokságban az ajkaiak először vonultak le vesztesként a pályáról. Az eddig lejátszott 17 mérkőzésükből 10 alkalommal győztesen vonultak le a pályáról, 6 esetben megosztoztak ellenfelükkel a pontokon, s 1 vereséggel rendelkeznek. Gólkülönbségük pozitív, 24 szerzett találatukkal szemben 11 gólt kaptak.


Fotó: archív

A Veszprém FC legutóbbi mérkőzésén, 3-1 arányú vereséget szenvedett idegenben a Győri ETO FC II. csapata ellen. Csapatunk így jelenleg tízedik a tabellán, mai ellenfelünk előttünk található a tabellán, a 3. helyet foglalja el a táblázaton, 14 ponttal megelőzve a együttesünket. A Veszprém FC és az FC Ajka korábban 5 mérkőzést játszott egymás ellen a másodosztályban. Ezeken a találkozókon csapatunk 1 alkalommal megosztozott a pontokon, míg 4 alkalommal vesztesen hagyta el a pályát. Az ősszel 0-0 arányú döntetlent ért el a Veszprém FC hazai pályán a megyei rangadón.