Nagy (C)zakó Óbudának

Czakó vezényletével a második félidőben látványosan feljavult játékkal nyert a VESC az Óbudai Kaszások ellen.

Az első játékrészben ugyan a vendégek jobban kezdtek, de Czakó vezetésével és a hatékony támadásokkal gyorsan egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a hazaiak. A negyed végére elmaradoztak a kosarak, részint a jó vendégvédekezés, részint a pontatlan támadások miatt, a játékrész végén 18:23-at mutatott a kijelző.

A folytatásban a vendégek mutattak több aktivitást, jóval szervezettebben védekeztek és támadtak a hazaiaknál, Kováts és Czakó volt a két húzóember a csapatban, akik a játékrész végére felhozták a csapatot egálra, de a negyed vége 35:37 lett.

A nagyszünet jót tett a csapatnak, Szabó gyorsan egyenlített, majd 8 ponttal el is húztak Kováts és Czakó hathatós segítségével, a vendégek időt is kértek a 4. percben. A negyed során továbbra sem javult sokat a vendégek támadása, míg a hazaiak szinte feltámadtak az első félidei bágyadtságukból, és 21:7-re nyerték a negyedet, az állás így 56:44.

Az utolsó játékrészben folytatta a VESC a jó formát, a szervezett támadást és végre a lepattanókat is megszerezték. A vendégek a negyed végére belejöttek a pontszerzésbe, a legtöbbször azonban csak büntetőkből találtak be, Kováts ki is pontozódott a végére. Kovács Nándor mindenkinek lehetőséget adott, Szél Márton és Gáspár Mátyás is helyett kapott a csapatban, meg is hálálták, Szél hárompontossal és szép passzokkal, védekezéssel, Gáspár kosarakkal. Az utolsó találatot is Gáspár szerezte, 84:65 lett a végeredmény a rájátszás második fordulójában.

VESC - Óbudai Kaszások 84:65 (18:23, 17:14, 21:7, 28:21)

VESC: Kováts V. 23/6, Szabó B. 17, Czakó T. 15, Nagy R. 13, Lőrincz A. 4, Gáspár M. 4, Sefcsik T. 3/3, Szél M. 3/3, Takács A. 2
Edző: Kovács Nándor

Óbuda: Mike L. 16/3, Nagy B. 15/3, Korona Zs. 11/3, Kollár B. 9/6, Szabó M. 8/3, Ungi K. 6
Edző: Varga Mátyás

3

Képgaléria