Nagy (C)zakó Óbudának

Czakó vezényletével a második félidőben látványosan feljavult játékkal nyert a VESC az Óbudai Kaszások ellen.

Az első játékrészben ugyan a vendégek jobban kezdtek, de Czakó vezetésével és a hatékony támadásokkal gyorsan egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a hazaiak. A negyed végére elmaradoztak a kosarak, részint a jó vendégvédekezés, részint a pontatlan támadások miatt, a játékrész végén 18:23-at mutatott a kijelző.

A folytatásban a vendégek mutattak több aktivitást, jóval szervezettebben védekeztek és támadtak a hazaiaknál, Kováts és Czakó volt a két húzóember a csapatban, akik a játékrész végére felhozták a csapatot egálra, de a negyed vége 35:37 lett.

A nagyszünet jót tett a csapatnak, Szabó gyorsan egyenlített, majd 8 ponttal el is húztak Kováts és Czakó hathatós segítségével, a vendégek időt is kértek a 4. percben. A negyed során továbbra sem javult sokat a vendégek támadása, míg a hazaiak szinte feltámadtak az első félidei bágyadtságukból, és 21:7-re nyerték a negyedet, az állás így 56:44.

Az utolsó játékrészben folytatta a VESC a jó formát, a szervezett támadást és végre a lepattanókat is megszerezték. A vendégek a negyed végére belejöttek a pontszerzésbe, a legtöbbször azonban csak büntetőkből találtak be, Kováts ki is pontozódott a végére. Kovács Nándor mindenkinek lehetőséget adott, Szél Márton és Gáspár Mátyás is helyett kapott a csapatban, meg is hálálták, Szél hárompontossal és szép passzokkal, védekezéssel, Gáspár kosarakkal. Az utolsó találatot is Gáspár szerezte, 84:65 lett a végeredmény a rájátszás második fordulójában.

VESC - Óbudai Kaszások 84:65 (18:23, 17:14, 21:7, 28:21)

VESC: Kováts V. 23/6, Szabó B. 17, Czakó T. 15, Nagy R. 13, Lőrincz A. 4, Gáspár M. 4, Sefcsik T. 3/3, Szél M. 3/3, Takács A. 2
Edző: Kovács Nándor

Óbuda: Mike L. 16/3, Nagy B. 15/3, Korona Zs. 11/3, Kollár B. 9/6, Szabó M. 8/3, Ungi K. 6
Edző: Varga Mátyás

VESC - Óbudai Kaszások

Hozzászólások

ki a faszom az a szél , ellopta a nevem !!!!!
széna máté2013. április 13. 15:04
Köszönöm az építő jellegű kritikákat (remélem annak szánták), a jövőben igyekszem jobban megfelelni az elvárásoknak.
Horváth Barbara2013. április 08. 20:53
Lőrincz Alexra gondolok, ez lemaradt, bár egyértelmű az utalás.
Igen, én2013. április 08. 14:44
A cikk szerzője nyilván nem profi sportújságíró, ahogy egész Veszprémbe szinte nincs is ilyen... Az utolsó bekezdésben meg talán nem azokat kellene említeni (ki az a Széna amúgy?), akik csak pár percre álltak be, hanem esetleg a csapat legfiatalabb és egyben legtehetségesebb tagját is illene szóba hozni. Nem mellesleg jelentős játékidőt is kapott. Horváth Olivér is játszott egyébiránt 9 percet, ami még mindig több, mint a két dicsőített össz játékideje. (Ezzel egyértelműen nem szándékozom őket megsérteni). Van egy oldal, ahol részletesebb statisztikákat lehet találni a mérkőzésekről, úgy gondolom, egy "sport"újságírónak nem árt, ha mondjuk 1 perc erejéig belepillant. http://kosarsport.hu/game/hun2_plya/x1213/hun2_plya_19További sok sikert.
Igen, én2013. április 08. 14:42
Tisztelt Imre!Ilyen a sport, ahány néző, annyi féle vélemény. A cikk az én véleményem, a hozzászólás az Öné. Néhol találkoznak, néhol különböznek. Természetesen nem csak Czakóról írtam a cikket, hanem a csapatról, ha figyelmesen olvassa, ez is kiderül belőle. Azért emeltem ki, mert szerintem Kováts és Szabó mellett (akiket szintén megemlítettem) nagyban hozzájárult a győzelemhez. Hangsúlyozom, ez az én véleményem, én így láttam. Tiszteletben tartom az Ön véleményét és köszönöm a hozzászólását, kérem tartsa tiszteletben az enyémet is. Részemről lezártnak tekintem a dolgot, elfogadtam és meghallgattam a véleményét, igyekszem a jövőben nem kiemelni játékost. Tisztelettel: Barbara!
Horváth Barbara2013. április 07. 13:47
Kedves Barbara !Természetesen tisztában vagyok vele ,hogy nem a csak dobott pontok egy játékos értékmérői ( ettől függetlenül Ön elfelejtette a cikkben leírni ),de ezzel ismét megerősíti azon eszmefuttatásom ,hogy messze nem Czakó Tamás hanem egy csapat nyerte meg a találkozót. Én úgy láttam ,hogy nem csak őt cserélték le a negyedik negyedben és nem ezért nem szerzett több pontot a többieknél. Ha az irányító Nagy Róbert nem oszt 6 gólpasszt és a csapat többi tagja nem játszik jól akkor most egy újabb veszprémi zakóról írhatott volna ,nem egy győztes mérkőzésről. Csapatjátékból pedig volt bőven szerencsére ,hiszen már régen láttuk ennyire fegyelmezetten játszani a fiúkat. Én a magam részéről azt gondolom ,hogy a fegyelmezett védekezéssel és pontos(abb) támadásokkal nyerték meg a második félidőt és ezzel a mérkőzést. Mindezektől függetlenül nagyon szimpatikus fiatalember Czakó Tamás ,de amennyiben elfogadja egy szakbarbár tanácsát ,a jövőben ,ha csapatsportról ír ,tájékoztat kevésbé emeljen ki egy játékost és nyugodtan közölje az olvasókkal ezt a minden laikus számára érthető ,bár az Ön szakmai véleménye szerint nem egyetlen értékmérőt a dobott pontokat. Kívánok további szakmai sikereket Önnek és a VESC csapatának is.Üdvözlettel : T.I.
Tóth Imre2013. április 07. 13:27
Kedves Tóth Imre!Ahogy én láttam, Czakót a negyedik negyedben lecserélték, ezért nem szerzett több pontot, mint a többiek. Az addig nyújtott teljesítményét értékeltem. Én így láttam a mérkőzést, nem tudom, Ön hogy van vele, de szerintem nem csak a dobott pontok határozzák meg valakinek a játékát és azt, hogy mennyire teljesít jól egy mérkőzésen.Üdvözlettel: H.B.
Horváth Barbara2013. április 07. 11:25
Tisztelt Horváth Barbara !A cikk olvasása után felmerült bennem a kérdés,hogy vajon ugyanazt a mérkőzést néztük-e ,hiszen többször írja le ennek a kedves fiatalembernek a nevét mint ahány találatot szerzett . Természetesen a véleménynyilvánítás joga Önt is megilleti ,de úgy gondolom ,hogy egy médium legyen független és hiteles. Ez most Önnek nem sikerült. Szerencsére a fiúknak sikerült a győzelem és végső soron ez a lényeg. És végül ,de nem utolsósorban ami a cikkből kimaradt bár nyilván lényegtelen az olvasok szempontjából ám maradjunk objektívek. VESC pontszerzők: Kováts V. 23/6,Szabó B. 17,Czakó T. 15,Nagy R. 13,Lőrincz A. 4,Gáspár M. 4,Sefcsik T. 3/3,Szél M. 3/3,Takács A. 2Üdvözlettel : T.I.
Tóth Imre2013. április 07. 09:00
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook