Elszórakozott félidő miatti vereség

Egy félidőnyi előnyt adott a Veszprém a Zalaegerszegnek, de sajnos csak a szépítésre futotta a csapat erejéből.

Mintegy 500 néző előtt kezdődött az összecsapás. Első tíz percben két veszprémi szögleten kívül nem alakult ki nagyobb lehetőség a kapuk előtt, a küzdelem dominált. A 11. percben Grbic kényszerítőzött Frizonival, majd beadta a labdát, Pavicevic pedig 6m-ről a hálóba bólintott (1:0). A gólt követően két alkalommal is növelhette volna előnyét a ZTE, előbb Grbic lőtt fordulásból kapura, melyet Kovács védett, majd Pavicevic fejelhetett tisztán, de ezúttal a kísérlete a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 25. percben már nem hibázott a hazai gárda. Pavicevic fejelt újra a kapuba, ezúttal Frizoni beadásából (2:0).

Két perccel később a remekül érvényesülő Pavicevic fejelt ismét, ezúttal centikkel mellé. A 30. percben Császár rontotta le a 16-oson belül Pavicevicet, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Kocsárdi helyezte a bal sarokba (3:0). A félidő végén végérvényesen kiüthette volna a bakonyi gárdát a Zalaegerszeg. A 41. percben Frizoni verte meg a védőjét, beadását Pavicevic becsúszva rúgta kapura, de védők menteni tudtak a gólvonal előtt. Két perccel később újabb hatalmas helyzet adódott a hazaiak előtt, ezúttal Seye beadása csúszott végig a gólvonal előtt, a labdára azonban nem érkezett senki. Az 5-6 gólos ZTE vezetés helyett az utolsó percben szépített a VFC. Osváth lerántásáért 11-est ítélt a játékvezető, amelyet a jobbra vetődő kapus nem tudott hárítani, mert Thiago balra helyezte a labdát (3:1)

 
Fotó: archív

A második játékrész veszprémi góllal indult. Az 57. percben Homma adott pontos labdát Szabónak, aki 18 méterről pontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot (3:2). Az 59. percben Frizoni szabadrúgása után Budovinszky fejelte el a labdát a kapus elől, de a gólba tartó labdába Nagy még beletette a lábát, így les miatt érvénytelenítette a gólt a játékvezető. Az ellentámadásból Homma 5m-ről fejelt, Jahic hatalmas bravúrral védett. Az utolsó félóra kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttes előtt volt még lehetőség a gólszerzésre, de a kapuk érintetlenek maradtak.

Mérkőzéstükör

Simon Antal: Két ellentétes félidő után a legfontosabb, hogy győztünk.

Nagy Tamás: Komoly hibákat vétettünk, a második félidőben vissza tudtuk volna hozni a mérkőzést.

 ZTE - Veszprém FC 3:2 (3:1)

 Zalaegerszeg: Jahic - Kocsárdi, Nánási, Pavicevic (Sluka a 46.), Bogunovic - Simonfalvi, Seye, Budovinszky, Grbic (Vágó a 87.) - Nagy Z., Frizoni (Tsishkevich a 72.)
Vezetőedző: Simon Antal

Veszprém: Kovács A. - Nagy  Á., Császár, Tóth F., Bosnjak - Molnár Z., Nyitrai, Szabó Zs., Osváth - Thiago, Homma
Vezetőedző: Nagy Tamás

Gólszerzők: Pavicevic a 11. és a 25., Kocsárdi a 29. percben (tizenegyesből), illetve Thiago a 45. (tizenegyesből), Szabó Zs. az 57. percben.
Sárga lap: Grbic a 45., Budovinszky a 47., Nánási az 53. percben, illetve Molnár Z. a 23., Császár a 29. percben.