Az első félidőben eldőlt

A jobb erőkből álló Gyirmót csapata már az első félidőben eldöntötte a Veszprém FC elleni találkozó sorsát a hazaiak rossz támadásvezetéseinek is köszönhetően. A tavaszi első fordulóból elmaradt hétközi mérkőzésen a veszprémiek fáradtabb csapat benyomását keltették, mint a rutinos játékosokat felvonultató gyirmótiak.

A csapatok kivonulását fogadó remek tavaszi idő, majd a mérkőzés első perceiben látott helyzetek mindkét oldalról, remek szórakozást ígértek a kilátogató mintegy 200 néző számára, az NB-II Nyugati Csoport tavaszi idényének 3. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

Rögtön a mérkőzés elején a gyirmóti Tóth Norbert lőtt jobbról mellé, majd a 4. percben hazai részről Homma lőhetett éles szögből, a vendégek kapusa azonban védett. Tóthot sajnos nem tudtuk tartani, többször is nagy helyzetben lépett ki a védők közül, ezek a helyzetek azonban kimaradtak. Nem így a mérkőzés 12. percében, amikor egy vendégszöglet után ismét Tóth Norbert csúsztatta meg a labdát a rövid oldalon, Magasföldi pedig mintegy 10 méterről a kapuba fejelte. (0-1)

A gól utáni percekben kicsit leült a játék, a Gyirmót őrizte vezetését, a veszprémi támadások pedig pontatlanok voltak, ezért nem alakult ki nagyobb helyzet. A 30. percben, a jól játszó Tóth Norbert, Illés beadása után a rövid sarokról fejelt a hálóba. (0-2) A második gyirmóti gól után támadóbban lépett fel a hazai csapat, többször is gólt szerezhettünk volna, de előbb Hevesi-Tóth Tamás passzolt rosszul (lövés helyett) ordító ziccerben, majd Szabó Zsolt bombázott a kapu fölé, két percel később pedig közvetlen közelről a kapus kezébe fejelte a labdát. Az egyik szurkolónk megjegyezte: 0-3 lesz a félidő. Igaza is lett, az első félidő ráadásában, az előbb előkészítő Illés, most maga fejezte be a támadást, egy beadás után 7 méterről lőtt a kapu közepébe.

A csapatok 0-3-as vendégelőnnyel vonultak a félidőre, megérdemeltnek volt mondható a vendégek előnye, annak ellenére, hogy pontosabb veszprémi befejezésekkel máshogy alakulhatott volna a mérkőzés.

A második félidő 2. percében ismét egy nagy gyirmóti helyzetet láthatott a közönség, Cseri tudott elmenni a jobb oldalon, lövését azonban bravúrral (és a kapufa segítségével) védte Kovács Attila, akinek nem ez volt az első bravúrja a meccsen. A 6. percben a mérkőzés utolsó nagy veszprémi helyzetét láthattuk, Szabó közeli lövését védte Deli.

A félidő nagy részében mezőnyjáték folyt a pályán, a hazaiak nem tudtak veszélyesek lenni a kapu előtt, a gyirmótiak pedig – érthetően - elégedettek voltak az eredménnyel, így az állás változatlan maradt. Egészen a 91. percig, amikor is a második félidő legszebb eseményét jegyezhettük föl. Illés, jobb oldalról, a 16-os sarkánál felnézett, majd szépségdíjas mozdulattal tekert a bal felsőbe.

Erről a gólról még a veszprémi szurkolók is elismerően szóltak, majd Német Ádám játékvezető lefújta a mérkőzést. Csapatunk 4-0-ás vereséget szenvedett, egy jobb erőkből álló Gyirmót ellen, így maradt a VFC a tabella 11. helyén. Nincs megállás, szombaton 16:30-kor a Tatabányát fogadjuk az Egyetemi Stadionban, reméljük, jobb teljesítményt nyújt majd csapatunk azon a mérkőzésen. Hajrá Veszprém!

Mérkőzéstükör

Nagy Tamás: - Két dologgal nem tudtunk megbirkózni: saját magunkkal és az ellenfél minőségbeli fölényével. Megérdemelten győzött a Gyirmót.

Csank János: - Gyenge volt az iram, a pálya sem volt megfelelő, de jó ütemben rúgtuk a gólokat, kihasználtuk a helyzeteinket, így sikerült nyernünk.

Veszprém FC - Gyirmót FC Győr 0:4 (0:3)

Veszprém: Kovács - Osváth (Szöllőskei a 86.), Császár, Tóth, Bosnjak - Molnár Z., Meiczinger (Czvetkó a 80.) - Szabó, Hevesi-Tóth, Thiago (Nikolin a 77.) - Homma
Vezetőedző: Nagy Tamás

Gyirmót: Deli - Nagy, Gévay, Tölgyesi (Hajba a 66.), Tóth N. (Erős a 46.), Regedei, Illés, Cseri, Magasföldi (Laki a 74.), Csizmadia, Lázár
Vezetőedző: Csank János

Gólszerzők: Magasföldi a 14., Tóth N. a 30., Illés a 45. és a 91. percben.
Sárga lap: Szabó Zs. a 44. percben.

3

Képgaléria