Győzelem a kiesési rangadón

Küzdelmes és gólnélküli első félidő után gyorsan előnybe került az 1. FCV futsal csapata, amit további gólok követtek, így magabiztos győzelmet arattunk a Rubeola csapata felett. A vendégeknek csak szépítésre futotta.

Igazi rangadónak ígérkezett az 1. FC Veszprém és a csömöri Rubeola FC összecsapása az NBI alsóházi mérkőzése, ugyanis mindkét csapat számára csakis a győzelem volt az elfogadható, ha jövőre is az NBI-ben szeretnék folytatni szereplésüket.

Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, mindkét csapaton érződött némi feszültség, talán ezért is voltak kapura kevésbé veszélyesek a csapatok az első játékrészben. Helyzetek itt is, ott is adódtak, a küzdelem dominált a pályán, a hazai kapuban Varga Tamás kiválóan védett.

Az első félidő gól nélküli döntetlent hozott, ami tükrözte az erőviszonyokat, tekintve hogy mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Ennek ellenére nem marasztalhatjuk el egyik csapatot sem, mindkét félen látszott a győzni akarás.

Ennek szellemében kezdődött a második félidő is, a csapatok még nagyobb fokozatra kapcsoltak. Rögtön a 21. percben a veszprémi csapatkapitány Bényi Kálmán vágott be kíméletlenül egy szabadrúgást, ezzel 1-0 a Veszprémnek!

Rögtön jöhetett volna a válasz, Dénes Károly a csömöriektől, egy tetszetős támadás után lőtt a kapu mellé.

Egyre magabiztosabban kezdett játszani a veszprémi csapat, ennek (és egy nagyon rossz kapuskijövetelnek) köszönhetően egy előre ívelt labda után Tar Tamás növelte a veszprémiek előnyét. (2-0)

Ekkor már sejteni lehetett, hogy az 1. FC Veszprém megszerzi második győzelmét is hazai pályán, a 33. percben pedig már majdnem biztosak lehettünk benne, miután jogos büntetőt kapott csapatunk, amit a veszprémi kapus, Varga Tamás váltott gólra. (3-0)

A mérkőzés utolsó perceiben a Rubeola lehozta kapusát, és minden erejével a támadásokra koncentrált, amit a veszprémi Pálfi Róbert büntetett, miután egy megszerzett labdát az üres kapuba gurított a 37. percben (4-0). Innen már a csoda se nagyon segíthetett volna a csömörieken, így a szépítő gól sem, amit az utolsó percben Tősér Gábor szerzett. Megérdemelt volt a szépítő találat, a végeredmény (4-1) nem tükrözi teljesen a két csapat közti különbséget, de az első félidőben masszív, jól küzdő Rubeola FC a második játékrészben szétesett, és a magabiztos veszprémiek megérdemelten győztek.

Ami azonban számunkra fontosabb, hogy csapatunk egy éles mérkőzésen remekül helytállt, és ha így folytatja szereplését, elérheti a biztos bennmaradást vagy valamelyik osztályozós pozíciót.

1. Futsal Club Veszprém - Rubeola FC Csömör 4:1 (0:0)

Veszprém: Varga T. - Bényi, Farkas, Leitold, Molnár I., csere: Kasza, Pálfi, Tar, Hazuga, Vas, Marosvölgyi, Bakay
Vezetőedző: Németh Gábor

Csömör: Lakos - Kilik, Horváth B., Zoufal, Varga Cs., csere: Smeló, Tősér, Hosszú, Dénes
Vezetőedző: Simon Péter

Gólszerzők: Bényi a 21., Tar a 28., Varga T. a 33., Pálfi a 37. percben, illetve Tősér a 40. percben.
Sárga lap: Varga T. a 25. percben, illetve Kilik a 36., Smeló a 21. percben.

Képgaléria