Reménykeltő három pont

Szabó Zsolt duplájának köszönhetően fordította meg a mérkőzést a Veszprém FC a Kaposvár II. ellen, meghagyva az esélyt a jövő évi NB2-es tagságra.

Már a mérkőzés elején próbált támadólag fellépni a veszprémi csapat, de a találkozó korai szakaszában helyzetekben ez nem nyilvánult meg. A félidő közepén aztán egy baloldali szögletrúgást Hevesi-Tóth fejelt a felsőlécre, majd a nagy kavarodásban Homma előtt éppen elment a labda.

Botló Béla játékvezetőnek sok dolga akadt, folyamatos játék a sok szabálytalanság és a rossz pálya miatt alig tudott kialakulni, emiatt nem is volt meglepő, hogy a félidő gól nélküli döntetlennel ért véget.


Fotó: archív

A második játékrész elején aztán a semmiből vezetést szereztek a vendégek: egy jobb oldali középre adás Horváth Árpádot találta meg és egy csel után a jobb felsőbe lőtt. 0-1.

A 65. percben 20 méterről, nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Veszprém FC. Szabó Zsolt állt a labda mögé, aki parádésan tekert a sorfal felett a jobb felső sarokba! 1-1. A folytatásban a vendégek alig bírtak átjönni a félpályán, az volt a kérdés, hogy a hazai csapat mikor szerzi meg a vezetést. Nagyobbnál nagyobb helyzetek maradtak ki, amikor is a 81. percben egy felívelést követően a kaposváriak védője nagyon rosszul számított ki a labda ívét, Homma lecsapott a szabad labdára és centerezését Szabó lőtte a hálóba. 2-1!

A hátralevő 10. percben többször is növelhettük volna előnyünket, de rendre hiba csúszott a befejezésbe. A 87. percben Földes Milán második sárga lapja miatt emberhátrányban fejezték be a vendégek a mérkőzést.

Csapatunk nagyon fontos három pontot szerzett és egy esetleges szerdai győzelemmel 2 pontra megközelítené az osztályozós helyen álló Sopron együttesét.

Veszprém FC - Kaposvári Rákóczi FC 2:1 (0:0)

Veszprém: Kovács A. - Berde, Császár (Osváth a 46.), Tóth F., Bosnjak (Nikolin az 58.) - Molnár Z., Radványi, Szabó Zs. (Szöllőskei a 90.), Hevesi-Tóth - Thiago, Homma
Vezetőedző: Nagy Tamás

Kaposvár II.: Campar - Zmukic, Lazaros, Házi, Kovacic - Földes, Horváth Á., Kirchner, Horváth T. - Diallo, Zámbó
Vezetőedző: Barna László

Gólszerző: Szabó Zs. a 65. és a 81. percben, illetve Horváth Á. a 49. percben.
Sárga lap: Zámbó a 36., Lazaros a 63., Kovacic a 73. percben.
Piros lap: Földes a 87. percben.