Döntetlen háromesélyes meccsen

Thiago góljával sokáig vezetett a Veszprém FC a Szigetszentmiklós ellen, végül a döntetlennek is örülnünk kellett az egycsoportos NBII-ért folytatott harcban.

A mérkőzést a vendégek kezdték aktívabban és az 5. percben Kovács Attila ütötte parádésan szögletre a labdát. Ez a védés felébresztette együttesünket és sikerült átvenni az irányítást, egyre többet volt a labda a Szigetszentmiklós térfelén. A 15. percben aztán megszereztük a vezetést: Szabó Zsolt szerzett labdát, aki Nikolinhoz passzolt, ő pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta Thiagot, aki a vendégek kapusát elfektetve az üres kapuba lőtt 1-0. Vezető találatunk láthatóan megfogta Zoran Kuntics csapatát és csak Szabó Kálmán védésének volt köszönhető, hogy nem növeltük tovább előnyünket. A félidőben így egygólos előnyben volt Nagy Tamás együttese.

A második játékrészre csapatunk jóval hamarabb kijött, mint a Szigetszentmiklós, Zoran Kunticsnak volt mit mondania a szünetben csapatának. A folytatásban aztán sokkal támadóbban lépett fel a Szigetszentmiklós, de Besztercei helyzetén kívül nem forgott veszélyben Kovács Attila kapuja. A 70. percben aztán Fekete ugrott ki a leshatárról és higgadtan lőtte ki a bal alsó sarkot 1-1.

A 77. percben Osváthot lökték fel a szigetszentmiklósi tizenhatos előtt Berke Balázs játékvezető sípja azonban néma maradt. Az ellentámadásból gyors kontrát vezettek a vendégek és a szerelni igyekvő Molnár Zoltán kezét érintette a labda a büntetőterületen belül: tizenegyes. A 11-es pontra Karion tette le a labdát, aki magabiztosan helyezett a kapu jobb sarkába 1-2. Szerencsére sokáig nem örülhettek a vezetésnek a vendégek, hiszen majdhogynem a középkezdésből sikerült egyenlíteni csapatunknak.

Szabó kapuja előtti nagy kavarodásban Radványi találta meg a labdát, akinek kapuralövése a kapufáról a vendég hálóőr hátára pattant, onnan pedig a kapuba jutott a játékszer 2-2. A mérkőzés hátralevő részében már csak a játékvezető volt főszerepben, hiszen a hajrában 4 sárgalapot is kiosztott.

Csapatunknak nincs megállás, szombaton Pesten, a BKV-Előre vendége lesz a Veszprém FC. Nagy Tamás eltiltás miatt nem számíthat Szabóra és Bosnjakra sem, míg Thiago játéka sérülése miatt kérdéses.

Veszprém FC - Szigetszentmiklósi TK 2:2 (1:0)

Veszprém: Kovács A. - Radványi, Molnár Z., Tóth F., Bosnjak - Nikolin (Homma a 64.), Hevesi-Tóth, Nyitrai (Császár az 59.), Osváth (Szöllőskei a 78.) - Thiago, Szabó Zs.
Vezetőedző: Nagy Tamás

Szigetszentmiklós: Szabó K. - Ducic (Puskás G. a 63.), Jakovljevic, Kvekveskiri, Deutsch - Cziráki (Besztercei , a 46.), Khous, Zsivoczky Kollega - Fekete Á., Urbán G. (Karion a 63.)
Vezetőedző: Zoran Kuntic

Gólszerzők: Thiago a 14., Radványi a 80. percben, illetve Fekete Á. a 69., Karion a 78. (11-esből) percben.
Sárga lap: Radványi a 14., Bosnjak a 23., Szabó Zs. az 57., Osváth a 73., Molnár Z. a 77. percben, illetve Deutsch a 67., Zsivóczky a 68., Kvekveskiri a 84., Khous a 89. percben.

galeria_339

Képgaléria