I. Hajag csúcsfutás

Április 27-én rendezik az első Hajag csúcsfutást, mely 9:30-kor indul a Herend Porcelán Manufaktúra parkolójából indul és a Hajag-tetőre visz fel.

A 10 km-es terepfutó verseny a Bakony egyik gyönyörű hegyére a Hajag-tetőre visz fel. A versenyzőknek közel 400 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük a hegytetőre történő feljutás során. Herend belterületén egy rövid betonos szakasz után szinte végig széles erdei örvényeken halad az útvonal.


Fotó: hajag.hu

A verseny a Hajagi Családi Nap programjaként kerül megrendezésre. A versenyre nevezők megkapják a Hajagi Családi Napon való részvételre jogosító karszalagot, és egy hajagi rubelt, amivel a Célból a rajtba menetrend szerint közlekedő buszok vehetőek igénybe. Ugyanezekkel a buszokkal csomagszállítást biztosítunk a Rajtból a Célba. A célban számos programot kínál a Hajagi Családi Nap rendezvénye, ezekről a programokról részletesen a www.hajag.hu oldalon lehet tájékozódni. A programok helyszínén hideg és meleg étkezésre is lesz lehetőség.

A férfiak és a nők is három kategóriában versenyezhetnek, ifjúsági (16-19 év), felnőtt (20-35 év) illetve senior (36+) kategóriákban mérhetik össze tudásokat. Nevezési díj a helyszínen 2300 Ft/fő, 8 és 9 óra között lehetséges. Frissítő állomás körülbelül a táv felénél, 4,7 km-nél a Hajagi szerpentin alján lesz felállítva.