Átrohant a Debrecen a Veszprémen

A futsal bajnokság alsóházi rájátszásában a kiesés elkerüléséért vívott harcban csődöt mondtak a veszprémi játékosok, nagyon nehéz helyzetbe kerülve ezzel az NB1-es tagság megtartásáért.

Súlyos vereséget szenvedett csapatunk a DEAC ellen hazai pályán. Mindkét csapat nagy elánnal vetette magát a mérkőzésbe és ennek köszönhetően mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A vezetést a vendégcsapat szerezte meg, de sikerült egalizálni, sőt Pálfi góljával 2:1-re vezettünk is. Sajnos ez volt az utolsó alkalom, hogy nálunk volt az előny. Egy rossz kapuskidobásból elkerülhető gólt kaptunk és ezután teljesen megzavarodott csapatunk és sorra kaptuk a gólokat, sőt Tatai egy szabálytalanság után (ismét) kiállítás sorsára jutott. Így a félidőt 2:5-ös hátrányban zártuk. A kilátogató nézők bíztak benne, hogy sikerül a szünetben rendet rakni a fejekben és ledolgozhatjuk a hátrányunkat.

Nem így történt és a vendégek játszhatták a saját kontrajátékukat. Mi küzdöttünk és akartunk, de nem volt tudatosság, és ahogy telt az idő jöttek a technikai hibák. Sőt ahogy ilyenkor lenni szokott kontratámadásokból újabb gólokat kaptunk, amire Leitold tudott csak válaszolni. A lefújás után így az eredményjelző 4-9-et mutatott, ami nehéz helyzetbe sodorta csapatunkat.

Összességében elszomorító, hogy nem tudtunk élni a lehetőségünkkel, hogy bebiztosítsuk legalább az osztályozós helyünket. A hátralévő három mérkőzésünkön mindent meg kell tennünk, hogy megőrizhessük NB1-es tagságunkat. A következő mérkőzés 2013.05.06-án a BME ellen, idegenben következik.

Forrás: futsalveszprem.hu

1. Futsal Club Veszprém - DEAC 4:9 (2:5)

Veszprém: Varga T. - Bényi, Leitold, Tatai, Molnár I., csere: Kasza, Pálfi, Tar T., Hazuga, Farkas, Vas, Udvardi
Vezetőedző: Németh Gábor

Debrecen: Szalánczi - Angyalos, Fekete, Nagy I., Berecz, csere: Mezei, Ponczok, Kovács I., Tar G., Milbik
Vezetőedző: Nagy Imre

Gólszerzők: Molnár I. a 8., Pálfi a 11., Leitold a 27., Bényi a 29. percben, illetve Nagy I. az 5., Berecz a 13., a 16., a 19. és a 35., Angyalos a 17. és a 25., Fekete a 26. és a 30. percben.
Sága lap: Farkas a 9., Tar T. a 15., Molnár I. a 23., Pálfi a 36. percben.
Piros lap: Tatai a 19., illetve Ponczok a 26. percben.

Képgaléria