Remek kezdés után vereség

Már a mérkőzés elején vezetést szerzett a Veszprém, de nagy küzdelemben vesztesen hagyta el a pályát a bakonyi csapat a MAFC vendégeként.

Koncentráltan és jól kezdtük a találkozót, hiszen Hazuga Soma szép találatával már a 2. percben vezetést szereztünk. Kontrajátékra rendeződtünk be és fegyelmezett védekezésből igyekeztünk felépíteni támadásainkat. Kasza Viktor remek védéseivel adott önbizalmat a csapatnak. A 3. percben már kétgólos volt az előnyünk, hiszen Finta váltott gólra egy szabadrúgást. A hazaiak mindent megpróbáltak a gólszerzés érdekében, de kiválóan működött az erősségünk, a védekezés. Így a félidő végéig nem is változott az eredmény.


Fotó: archív

A második játékrészben a játék képe nem változott, a BME birtokolta többet a labdát és mi a labdaszerzésekből igyekeztünk támadásokat vezetni. A 27. percben egy ütközés során megsérült Kasza Viktor – nincs szerencsénk – aki mindvégig remekül állta a lövések útját. A 28. percben egy kapu elé lőtt labdát sodortak be a hazaiak és szépítettek. Németh Gábor egyből időt kért és igyekezett megnyugtatni a fiúkat. Sajnos csak részben sikerült, mert egy védelmi hibánkat kihasználva egalizált a BME. Igyekeztünk visszavenni a vezetést és a hazaiak se mondtak le a győzelemről, ezért egy izgalmas időszakot hozott a mérkőzés hátralévő szakasza. Balszerencsénkre és a nagy akarásnak köszönhetően Finta veszített labdát középen, amit gólra váltott a BME a 34. percben. A hátralévő időszakban minden energiánkat mozgósítottuk, levittük a kapusunkat is, de nem sikerült gólt szereznünk.

Összegezve a vereség azért fájó, mert ezzel az akarattal a múlt héten megnyerhettük volna a hazai mérkőzésünket és nem lennénk nehéz helyzetben. A hátralévő mérkőzéseinket meg kell nyerni a bennmaradás érdekében.

Forrás: futsalveszprem.hu

MAFC BME Docler Akadémia - 1. Futsal Club Veszprém 3:2 (0:2)

MAFC: Varró - Csernai, Komáromi, Öreglaki, Kumi, csere: Gremsperger, Fritz, Kertész, Fehér, Andorka, André, Munkácsi
Vezetőedző: Kőrösi Zoltán

Veszprém: Sárdi - Bényi, Leitold, Hazuga, Molnár I., csere: Kasza, Pálfi, Finta, Szabadfi, Farkas, Marosvölgyi, Tar
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Csernai a 28., Komáromi a 28., Öreglaki a 33. percben, illetve Hazuga az 1., Finta a 2. percben.
Sárga lap: Gremsperger a 10., Fehér a 36. percben, illetve Farkas a 22., Szabadfi a 36. percben.