Nem sok remény maradt

A kiesés elkerüléséért vívott sorsdöntő mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett az 1. FCV, így az esélyek minimálisra csökkentek a bennmaradás szempontjából.

Abban a tudatban léptünk pályára, hogy amennyiben sikerül nyernünk nagy lépést teszünk az osztályozó felé. Ennek ellenére a vendégek szereztek gólt egy támadás végén, sőt újabb helyzetük támadt, amit sikerült Kasza Viktornak hárítani. Az 5. percben felébredt csapatunk és sorra alakítottuk ki helyzeteinket. A 10. percben egy szép támadás végén Vas egyenlített. Lendületbe maradtunk és háromszor is a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. Így döntetlennel vonultak a csapatok pihenőre. A lelátón joggal bosszankodtak a nézők a kihagyott helyzetek miatt.

A második játékrészben látszott, hogy a vendégeknek az egy pont is elegendő a bennmaradáshoz. Mi kissé tanácstalanul igyekeztünk gólt szerezni, ami Finta révén a 29. percben sikerült is. Nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, hiszen két perc múlva egyenlített a Cső, de még ebben a percben kiállították a vendégektől Szalay Gábor, ezért kettő percig emberelőnyben támadhattunk. Jól védekezett a vendégcsapat, így nem sikerült gólra váltanunk az előnyt. Jött, ami ilyenkor törvényszerű és egy kontratámadás végén Bényi került a kapunkba a labda (ilyen nincs). Öt perc volt vissza ekkor még a mérkőzésből és mindent megpróbáltunk az egyenlítés érdekében, a kapuslevitellel is próbálkoztunk, de nem jártunk sikerrel, így ismét elszalasztottuk a lehetőséget, hogy leszakítsuk magunk mögül a DEAC-ot (kikapott a BME ellen hazai pályán 3:7-re).

Ezúton köszönjük a szurkolóinknak az egész éves biztatását és buzdítást.

A jövő héten a Csömör (2013.05.21.) ellen ismét lehetőségünk van, hogy elérjük áhított célunk első lépését, az osztályozó kiharcolását.

Forrás: futsalveszprem.hu

1. Futsal Club Veszprém - Üllő FC Cső-Montage 2:3 (1:1)

Veszprém: Kasza - Bényi, Leitold, Hazuga, Molnár I., csere: Varga, Pálfi, Finta, Vas, Farkas, Bakay, Weisz
Vezetőedző: Németh Gábor

Cső-Montage: Laucsek - Szalay, Takács M., Krizbai, Simon, csere: Kanalas, Mezőfalvi, Póta, Erdős, Klacsák, Riscutia, Molnár L.
Vezetőedző: Jávor István

Gólszerzők: Vas a 10., Finta a 29. percben, illetve Simon a 3., Erdős a 31., Bényi a 35. (öngól) percben.
Sárga lap: Bényi a 16., Finta a 18., Vas a 28. percben, illetve Krizbai a 33. percben.
Piros lap: Szalay a 31. percben.

Képgaléria