Újonc EB-ezüst Svédországban

A rutinosnak számító Bécsi Nikolett és az újonc Kosztyu Veronika képviselte városunkat a taekwon-do Európa-bajnokságon, utóbbi bravúros második helyet szerzett.

24 ország 506 versenyzője mérte össze tudását a múlt héten, Svédországban  megrendezett kontinens viadalon, ifjúsági- és felnőtt korcsoportokban, egyéni- és csapat  versenyszámokban. A kiváló szervezésről nagy létszámú rendezői gárda gondoskodott.  Hazánkat ezúttal egy szerényebb létszámú, ám annál lelkesebb, 7 versenyzőből álló keret  képviselte, köztük két veszprémi induló: Bécsi Nikolett és Kosztyu Veronika.

Bécsi (edzője: Vajky László) már rutinos versenyzőnek számít, több európa-bajnoki  elismeréssel büszkélkedhet, ezúttal is szépen teljesített. Formagyakorlatait kiválóan mutatta  be, ám a bírók norvég ellenfelét látták jobbnak. -50 kg-os küzdelemben német ellenfelével  félidőben egálban volt, majd a második menet utolsó negyedéig vezetett, ellenfele az  utolsó pillanatban fordította meg a mérkőzést. Erőtörésben is jól szerepelt: az első körben  lábtechnikáival mindent eltört, végül a legkönnyebbnek tartott, kézéllel történő törés nem  sikerült neki, így a 6. helyen zárt.

Kosztyu (edzője: Somlai János) élete első kontinensviadalán szerepelt komoly sikerrel.  Csupán egyetlen versenyszámban, női erőtörésben indult. Itt az első körben öt versenyző  tört el mindent – köztük ő is -, így közöttük dőlt el a dobogós helyezések sorsa. A második  körben már csak Veronika és a német versenyző tört sikerrel, utóbbi egy deszkával többet  repesztett meg, így övé lett a győzelem, Veronika mindössze hajszállal lemaradva szerzett  ezüstérmet. Nagy eredmény ez egy első kontinens viadalán résztvevőnek és egy újabb EB  helyezés a veszprémi klub éremtáblázatában.

További két érmes eredmény született: az ifjúsági kategóriában a Nagy Adrián - Csorba  Ádám (Spirit, Hatvan) páros tradicionális küzdelemben, valamint Höflinger Klaudia –60 kg-os  küzdelemben szereztek bronzérmet.

A magyar csapat végső mérlege a következő: egy ezüst, két bronz, egy hatodik- és egy  hetedik helyezés.

Csapatunk az EB-t az éremtáblázat a 16. helyén zárta. Ez a hét indulónktól igazán remek
teljesítmény! Az idei év legrangosabb versenye még hátra van: október végén Spanyolországban rendezik  a világbajnokságot, ahol a magyar válogatott nagy létszámú csapattal képviseli majd  hazánkat, köztük – ha a klub anyagi helyzete engedi - négy veszprémi válogatott hölgy  indulóval (Mucsy Petra – Sisak Zsófia – Bécsi Nikolett – Kosztyu Veronika).

Forrás: Sisak Zsófia, Taekwon-do Infoportál (www.tkdinfo.hu)

Hozzászólások

Papirovnyik Mónika2014. január 17. 12:33
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook