A Debrecen kezében az FCV sorsa

Négy perccel a vége előtt még vezetett az 1. FCV futsalcsapata, de a hajrában a Csömör megfordította a mérkőzést, így a Veszprém nagyon nehéz helyzetbe került.

Az eredetileg jövő hét hétfőre kiírt Rubeola FC – 1. FC Veszprém összecsapást meglehetősen érdekes körülmények között, az utolsó pillanatban előrehozták péntekre. Ettől függetlenül győzni utaztak a veszprémiek Csömörre, amire minden esélyük megvolt, végre teljes létszámban léphettek pályára, hiszen visszatért eltiltásából Tatai József is.

Hosszú Ádám szerzett vezetést a hazaiaknak a 9. percben, amit három perccel később Vas Ferenc egalizált. Az első játékrészben több gól nem született, így 1-1-es félidei eredménnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.


Fotó: archív

A második 20 percet a veszprémiek kezdték jobban, Finta Péter a 22. percben megszerezte a vendégeknek a vezetést, de négy perc elteltével Érsek Róbert egyenlített (2-2). A következő tíz percben nem esett gól, a 36. percben Tatai József ismét a Veszprémet juttatta előnyhöz, és az osztályozós pozíció reményéhez.

A meccs hajrája azonban rémálommá vált, a hazai részről Tősér Gábor és Hosszú Ádám is betalált, a veszprémieknek pedig már nem maradt idejük válaszolni, így a Rubeola FC 4-3-ra megnyerte a találkozót. Az 1. FCV az utolsó fordulóban szabadnapos, jelenleg még az osztályozót érő 10. helyen áll, azonban a sereghajtó Debrecennek még két mérkőzése van hátra, és ha már egyetlen pontot tudnak szerezni, akkor megelőzik a veszprémieket az egymás elleni eredménynek köszönhetően.

A remény hal meg utoljára, bízzunk benne, hogy a Debrecen nem tud a hátralevő két mérkőzésén pontot szerezni!

Rubeola FC Csömör - 1. Futsal Club Veszprém 4:3 (1:2)

Csömör: Horváth G. - Hosszú, Tősér, Varga Cs., Érsek, csere: Smeló, Horváth B., Tvaruska, Zoufal, Lakos, Vadászi, Dénes
Vezetőedző: Takó Csaba

Veszprém: Kasza - Bényi, Tatai, Finta, Molnár I., csere: Varga T., Pálfi, Bakay, Farkas, Vas, Leitold, Hazuga
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Hosszú a 9. és a 39., Érsek a 26., Tősér a 38. percben, illetve Vas a 12., Finta a 22., Tatai a 36. percben.
Sárga lap: Horváth G. a 22. percben, illetve Pálfi a 16. percben.