Tisztes helytállás Csákváron

Az osztályozós helyért mindent elkövető Csákvár otthonából megérdemelten hozott el egy bajnoki pontot a remekül küzdő Veszprém FC.

A Csákvár elleni mérkőzés kissé tapogatózva kezdődött, a mérkőzés előrehaladtával azonban felpörögtek az események. Az első játékrész közepétől a hazaiak átvéve a meccs irányítását folyamatosan dolgozták ki a helyzeteket. A 30. percben Bondarenko lépett ki a védők közül, ám hosszan vette át a labdát és rosszul találta el azt, így a játékszer a hosszú felső mellett szállt el. 10 perccel később Domján jutott el az alapvonalig majd Domokosnak passzolt, de a középpályás nem találta el a labdát. A félidő zárásaként Vinicius tálal Domokos elé, aki kapásból lőtt, de a kapus bravúrral hárított.


Fotó: archív

A második félidőben tartott a hazai mezőnyfölény, a vendégek csupán kontratámadásokban bízhattak a feltolt mezőnyjáték miatt. A 60. minutumban Vinicius kapott labdát Hajdútól és egy gyors labdakezelés után a hosszú kapufa mellé tüzelt. 10 perccel később Bondarenkotól kapott vissza egy labdát Vinicius, aki egy elemi lövéssel a kapus mellét találta el. A véghajrára is maradtak izgalmak, Ambrus beadására érkezett jó ütemben Bondarenko, ám a csatár centikkel fejelt a hosszú kapufa mellé. A 86. percben Szabó Zsolt került óriási helyzetbe a tizenegyes pontnál, azonban Gelei hatalmas bravúrral lábbal védett. A 94. percben Molnár Tibor előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Gelei ismét a helyén volt.

Csákvár - Veszprém FC 0:0

Csákvár: Gelei - Ambrus, Hajdú, Racskó, Burucz - Domokos (Molnár Cs. a 46.), Domján, Imrik (Burányi a 66.), Bondarenko - Vinicius (Youssef a 75.), Csordás Sz.
Vezetőedző: Bognár György

Veszprém: Dániel - Molnár Z., Hevesi-Tóth, Tóth F., Császár - Bosnjak, Meiczinger (Berde a 79.), Osváth (Molnár T. a 44.), Thiago - Szabó Zs., Honma (Nikolin a 71.)
Vezetőedző: Nagy Tamás

Sárga lap: Csordás a 70. percben, illetve Császár a 25., Bosnjak a 66., Homma a 68. percben.