Megvédték világbajnoki címüket

Az elmúlt hétvégén Szigetszentmiklóson megrendezett IFMD Modern TáncSportok Világbajnokságán hatalmas győzelmet arattak a HEMO Winner táncosai.

A HEMO Winner Versenytánc Egyesület rengeteg lemondással és nem kis anyagi áldozattal járó munkájának busásan beérett a gyümölcse. Az áprilisi Országos Bajnokságon elért eredményeik alapján, 10 tánccal kvalifikálták magukat erre, a közel 2000 táncos részvételével megrendezett eseményre, melyből aztán 9-et váltottak érmes helyezésre.


Hátsó sor: Németh Lehel, Vajda Ádám, Csizmadia Márk, Király András, Varga Marcell
Első sor: Németh Anna, Vajda Dóra, Németh Emese, Bognár Tímea, Vincze Kitti

A nemzetközi zsűriben helyet foglaló, olasz színeket képviselő Carlo Nasci pedig, több alkalommal is elismerően szólt a HEMO Winner VTE magas szintű technikai tudásáról, mely így még külön öröm volt a hazai és veszprémi színeket kiemelkedően képviselő táncosoknak. A koreográfiák túlnyomó többségét (az Egyesület egyik alapító táncosa és az elmúlt héten a Magyar Táncművészeti Főiskolán is sikeresen diplomázó) Vajda Dóra készítette és tanította be, valamint a budapesti Balikóné Akkerman Éva okleveles táncpedagógus segítségével készültek fel még táncosaik. "Ezúton is szeretnék hát megköszönni munkájukat, valamint annak a néhány szponzornak a támogatását, akiknek segítségével eljuthattak erre a nemzetközi versenyre és megmutathatták tehetségüket." - nyilatkozták az egyesület vezetői.

Eredmények

Junior korosztályban:
Ballroom Dance / kiscsoport 1. helyezett, „Anasztázia” című bécsi keringő formáció (tagjai: Bánó Szabolcs-Bánó Viktória, Cziráki Bálint-Cziráki Bettina, Németh Álmos-Szabó Flóra és Németh Emese)
Karibi/Latin / páros 1. helyezett, Csizmadia Márk - Németh Emese: Táncoló talpak

Youth korosztályban:
Dance Show / páros 1. helyezett, Balikó Gergely - Szabó Réka: Who is Bad?
Karibi/Latin / páros 3. helyezett, Varga Marcell - Vincze Kitti: Let’s Get Loud
Ballroom Dance / páros 2. helyezett, Varga Marcell - Vincze Kitti: Rómeó és Júlia

Felnőtt korosztályban:
Ballroom Dance / kiscsoport 1. helyezett, Angolkeringő formáció (tagjai: Vajda Ádám-Vajda Dóra, Németh Lehel-Németh Anna, Király András-Bognár Tímea)
Ballroom Dance / páros 2. helyezett, Németh Lehel - Németh Anna: Freedom (Szabadság)
Ballroom Dance / páros 1. helyezett, Vajda Ádám - Vajda Dóra: Nocturne (Éji fény)
Karibi/Latin / páros 1. helyezett és a „Nap legjobb tánca” különdíj, Vajda Ádám - Vajda Dóra: Now or Never (Most vagy soha)