Országos bajnok Albert Katalin

A hétvégén Visegrádon, a Duna Maratonon került megrendezésre az idei XCM országos bajnokság. A teljes magyar élmezőny és számos nemzetközi versenyző is rajthoz állt a maraton bajnoki cím reményében. A több mint 1800 fős seregben kiválóan szerepeltek a VKE-Nelson kerékpárosai.

Albert Katalin a Master1-es mezőnyben magabiztosan, több, mint 10 perces előnnyel tudott nyerni, így övé a kategória országos bajnoki címe. Bokros Manassé tecnikai problémája ellenére a kiváló 5. helyre érkezett a Master2 hosszútávján. Mikóczi Géza szintén hosszútávon, a Master1-ben a 11. helyezést érte el, Pogány Tamás 16. lett.

A középtávon Dolozsai Balázs felnőtt férfi 11., Hornung András 16., Mayer Balázs 36. lett. Bittmann Károly a Master 1/ 40, Lóránd Imre a Master2 szintén előkelő 5., míg Pichner József a 28. helyét szerezte meg.


Takács Balázs egyedül képviselte a junior vonalat és nagyon erős kezdés után kicsit visszaesve az U17 14. helyén végzett rövidtávon. Szintén rövidtávon Várhidi Artúr a több mint 180 főt számláló Mater 1-es korcsoportban a 16. lett.