Botka élete első győzelme

Pályafutása első abszolút győzelmét aratta Botka Dávid a rali országos bajnokságban, miután vasárnap minimális különbséggel megnyerte a Veszprém-ralit.

Bõven maradt izgalom a 20. Veszprém rali befejezõ gyorsaságijára. Ekkor dõlt el ugyanis, hogy ki nyeri a futamot. A végletekig kiélezett küzdelemben Herczig gyorsabb volt, mint ellenfele, a harmadik körben mind a két szakaszt megnyerte, de 1,1 másodperccel alul maradt Botkával szemben. Aki így óriási sikert ért el, hisz a WRC-kel megtûzdelt mezõnyben szerezte meg pályafutása elsõ abszolút gyõzelmét.


Fotó: duen.hu

A dél-afrikai Lategan érett versenyzést bemutatva - bár még nincs is nagykorú -, megszerezte a harmadik helyet a Skoda Fábiával, a Balogh-Holczer kettõs viszont a magyar bajnoki harmadik helyezésnek örülhetett. A szuper 2000-esek között az Ollé-Budai páros volt a harmadik legjobb egység, ami a verseny egészét tekintve az ötödik helyre volt jó.

A Matics-Zejda duó nem kímélte a Lancert az utolsó gyorsaságin, hisz a tét a 3-as kategóriában az elsõ hely volt. Rongits is bele adott apai, anyait és végül ez nem maradt eredmény nélkül. A Rongits-Hannus kettõs nyerte a géposztály.

Kazár-Szõke kettõsnek nem volt esélye arra, hogy bekerüljön a legjobb tíz közé, vagyis így is bajnoki ponthoz jusson, de a power stage 5 pontja az övék lett, ami annyit jelent, hogy Herczigék elõtt megõrizték az elsõ helyüket a bajnokságban.