Futsal NBI: Restart!

Ősztől, új edzővel továbbra is az első osztályban szerepel az 1. Futsal Club Veszprém, válogatott játékos is érkezhet a veszprémi bázisú csapathoz.

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott az 1. Futsal Club Veszprém Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú város polgármestere, dr. Navracsics Tibor tiszteletbeli elnök, Rajki Tamás ügyvezető és az új vezetőedző, Madarász János részvételével.

- A szezonnyitó sajtótájékoztató legfontosabb információja, hogy első osztályú és veszprémi maradt a futsal csapat. A Szilágyi iskolában zajló utánpótlás nevelésnek köszönhetően jó esély van arra, hogy meghatározó jelentőségű legyen Veszprémben a futsal. Könnyen űzhető, népszerű sportról van szó, a gyerekek számára hasznos időtöltést jelent. Rendkívül fiatal csapatról van szó, a magyar élvonalban minimális költségvetéssel is meg tudja állni a helyét, bízunk benne, hogy a jövőben még stabilabb első osztályú klubbá tud válni. Pontosan tudjuk, hogy Veszprém lakosságából adódóan nehéz városon belül megoldani egy nívós csapat kiépítését, de egyelőre veszprémi bázisú marad a futsal csapat – fogalmazott dr. Navracsics Tibor.

- Az MLSZ-től érkezett egy felkérés, és a Cső Montage csapatával is megszületett az együttműködés, 1-1,5 héten belül realizálódhat az első osztályú tagságunk, miután megkapjuk az engedélyt az MLSZ-től. Osztálytól függetlenül már elkezdtük a felkészülést. Nagy felelősség a klub számára, igyekszünk bebizonyítani, hogy helyünk van az első osztályban. Szakmai vonalon történtek változások, előre menekülünk, szeretnénk minél több örömet okozni a szurkolóknak – tájékoztatott Rajki Tamás.

- Két szezon áll mögöttünk, úgy ítélem meg, hogy ez az egyesület mindent tud ahhoz, hogy számíthasson a város támogatására. Két szezont saját erőből, önkormányzati támogatás nélkül játszotta végig. Fontos, hogy szerethető legyen a csapat, és nemcsak a felnőttekre támaszkodik, hanem egy komolyan felépített utánpótlás bázisra. A harmadik feltétel, hogy az egyesület gazdálkodása átlátható legyen, és mivel mindhárom feltételnek megfelel a klub, így méltó az önkormányzat támogatására – magyarázta Porga Gyula.

Rajki Tamás bejelentette, hogy Madarász János lesz az új vezetőedző, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és egy jól lefektetett alapot kell továbbvinnie, kisebb hibákat kell kijavítania, ami által stabil NBI-es klubbá válhat az 1. FCV, és tovább erősödhet a veszprémi futsal.

- Örülök, hogy Veszprémben lehetek, nagyon vártam már, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal. Úgy gondolom, hogy nem a leggyengébb csapat esett ki az NBI-ből, így a hibák kijavításával sikeresek lehetünk. Én merészebb célokat tűztem ki, amihez a csapaton belül is szemléletváltásra van szükség. A vezetők azt kérték, hogy ne legyenek kiesési gondjaink, de én az első hatban szeretném látni a csapatot. Nem látványosságra, hanem az eredményességre fogok menni, egy idő után a kettő párosulni fog – vázolta fel a terveket Madarász János.

Az 1. FCV már heti négy edzéssel készül, és edzőmérkőzéseket is fog játszani többek között a Dunakeszi, a Haladás, valamint az újonnan megalakult NBII-es Ajka ellen. A játékoskeretben is várható változás: Boromissza Gáborral és Boromissza Dániellel sikerült megállapodnia a klubnak, ők NBIII-ban játszottak, de motiváltak, hogy sikereket érjenek el a futsalban. Tárgyalásban áll a klub egy válogatott játékossal, aki a hátsó tengelyben nyújthat segítséget. Több klub is a megszűnés szélén áll, így a játékosok részéről is érkeztek megkeresések, de úgy döntött a veszprémi vezetés, hogy inkább a helyieket támogatják. Jelenleg 22 fős a keret, amit 15-16 főre fog szűkíteni a szakvezetés.