Négyen kerekeztek Gerecsén

2013. július 20-án rendezte meg a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub a II. Gerecse Maratont. A veszprémi csapatot négyen képviselték a versenyen.


Pichner József

A verseny ugyanúgy mint tavaly, ebben az évben is a Mountainbike Challange sorozat részét képezte. Idén a rajt-cél területnek a tarjáni sportpálya adott otthont. Három távon rendeztek versenyt, a rövidtávon csak gyerekek indulhattak, a középtáv, ami más versenyeken a rövidtávnak felel meg, hossza 26 km volt, a hosszútáv pedig a középtáv 26 km-es köréből és még egy 40 km-es körből állt, ami így összesen kicsivel több mint 1700 méter szintkülönbséget tartalmazott.


Márkus János

A pályáról érdemes tudni, hogy hazai szinthez képest technikásnak számított és a sok kereszteződésnek köszönhetően könnyű volt rajta eltévedni. Mivel ezen a hétvégén rendezték az XCO OB-t is így nem gyűlt össze nagyon erős mezőny, de pár nagy név azért megjelent, például Buruczki Szilárd és Búr Zsolt.


Zoboki Péter

A veszprémi csapatot négyen képviselték a versenyen. Zoboki Péter egészen a dobogó csúcsáig jutott az U17-es kategóriában, Márkus János a hosszútáv felnőtt férfi kategóriában lett második, Pichner József a defektjeinek köszönhetően a hosszútáv master2 kategóriában a 14. helyen ért be, míg Dr. Ulbert Zsolt szintén a master2 kategóriában a 29. helyet szerezte meg.