Ismét az azeri fogott ki Zsanetten

A szófiai junior birkózó világbajnokságon Németh Zsanett a nyolcaddöntőben kapott ki a junior Európa-bajnoktól, és a 11. helyen végzett.

Szófiában rendezték a birkózók idei junior világbajnokságát, ahol a Veszprémi Dózsa SC birkózója, Németh Zsanett 72 kg-ban lépett szőnyegre. Nem kedvezett a sorsolás a magyar lánynak, hiszen már a nyolcaddöntőben a junior Európa-bajnok, azeri Szabrina Alejiva várt rá, akitől az egy hónappal ezelőtti kontinensviadalon a döntőben kapott ki, és ezüstérmes lett.


Fotó: archív

Akkor Alijeva tussal tudott győzni, most egy 6-0-s első menet után egy szoros, 2-1-es második menet következett, de összességében így is 8-1-re az azeri bizonyult jobbnak. A folytatásban szerb ellenfelét is legyőzte, az elődöntőben azonban egy japántól kikapott, így Németh Zsanett folytathatta a küzdelmet, hanem a 11. helyen zárt.

Szeptember következhet a felnőtt világbajnokság, ahol junior kora ellenére Zsanett is szőnyegre fog lépni, ráadásul hazai közönség előtt, hiszen az idei VB-t Budapesten rendezik.