Világcsúcsdöntésre készül

Mozgalmasnak bizonyult az idei év Hetyési Zsolt számára, de az őszi szezon még hátravan: Egerben szeretné megdönteni saját rekordját a veszprémi fekvenyomó.

Hetyési Zsolt mozgalmas pályafutása idén is eseménydúsnak bizonyul, melyről a kiváló veszprémi sportoló maga számolt be.

- Nálunk egy év tavaszi és őszi szezonból áll. Tavasszal vannak az Európa-bajnokságok, ősszel pedig a világbajnokságok. Általában három szervezet versenyein szoktam részt venni: WUAP, WPC, GPC. A tavaszi szezon nemzetközi versenyeire idén kevésbé készültem, mert földrajzilag nagyon messze voltak az EB-k – magyarázta Hetyési Zsolt.

A veszprémi versenyző számára a tavaszi szezon fő célkitűzése a Szlovák-Magyar közös Fekvenyomó bajnokságon való eredményes szereplés volt. A május 11-én, a szlovákiai Zemnében rendezett versenyen Zsoltnak -100kg-os súlycsoportban, open korcsoportban 240 kg-ot sikerült teljesítenie.

- Ez a versenyem Raw fekvenyomás kategóriában zajlott, ahol speciális ruházatot nem lehet használni. Az eredményem elég volt az első hely megszerzéséhez, és az abszolút kategóriában is a 3. helyen végeztem.

Korábban, április 27-én, a Scitec Raw fekvenyomó versenysorozat első állomásán, Miskolcon Hetyési Zsolt az open korcsoportban, 110kg-os súlycsoportban 235kg-os nyomással első lett, abszolút kategóriában pedig a 3. helyen végzett.

Június 15-én rendeztek egy Raw Fekvenyomó nemzetközi versenyt, szintén Szlovákiában, Zlate Moravce- ben. Open korcsoportban, Zsoltnak -115kg-ban szintén sikerült győznie és abszolútban a 3. helyezést érte el.

- Ezen a versenyen 240 kg-ot szerettem volna nyomni, de sajnos nem sikerült, így a kezdő fogásommal nyertem 230kg-val. Mivel szabadtéri rendezvény volt, a hirtelen bejött nagy meleg eléggé megviselt minden résztvevőt – számolt be a szlovákiai versenyről Hetyési Zsolt.

Az idei évi felkészülés fő célja Zsolt számára az őszi, Egerben megrendezésre kerülő GPC Világbajnokság, ahol -100kg-ban a veszprémi versenyző tartja a világcsúcsot 237,5kg-mal. Zsolt célja, hogy idén megjavítsa saját rekordját.

- Most a fő cél a GPC Világbajnokság, utána ha az anyagi keret és a felkészülés is úgy hozza, a Prágai WPC VB-n is szeretnék elindulni. Szeretnék köszönetet mondani a Colonia Center Fitness és Wellness központnak a támogatásért! Ettől az évtől ők támogatnak engem, ami hatalmas segítség, az utazásom és a nevezések már nem jelentenek problémát a versenyzésemben. Az anyagi támogatáson kívül bármilyen más problémával fordulok hozzájuk a versenyzéssel kapcsolatban, szívesen segítenek. Úgy érzem, hogy ilyen támogatással a hátam mögött végre sikerül kihozni magamból a legtöbbet a versenyeken és nem lesz állandó probléma az anyagi háttér – érvelt Hetyési Zsolt.