Blazsó nyerte a Salgótarján kupát

A VKE-NELSON versenyzője szinte a teljes futamot a nemrégiben Magyarországra költözött belga Cleppe Wouter (Ram Bikes) társaságában töltötte az élen, az utolsó kör második felében döntötte el párharcukat a maga javára.

- Pár lendület emelkedőt meghúztam és a legmagasabb ponton már csak ketten maradtunk a belgával. Mggyőzően ment, azt hittem erősebb! Második körben előre küldtem, mert volt pár hosszú lankás emelkedő, ahol ki lehetett használni a szélárnyékot. Tudtam, hogy a hatodik körig senki nem tudja majd lerázni a másikat.

- Az utolsó körre szinte méterre pontosan kigondoltam a végső 4 kilométer taktikáját. Már türelmetlen voltam, mert éreztem az erőt, de visszafogtam magam, nehogy elkapkodjam a dolgot. Majd a kellő pillanatban robbantottam és őrült száguldásba kezdtem bő fél körön keresztül. A belga teljesen elvesztette a reményt és nem is próbált ritmust váltani. Fél perc előnnyel érkeztem a célba, hihetetlenül örültem, úgy éreztem erősebb embert tudtam legyőzni technikából és tapasztalatból - meséli a hétvége történését az egyesület első számú versenyzője, Marci.

A hétvégén ugyanis Salgótarjánban, az ország legidősebb hegyikerékpáros egyesületének otthonában megrendezett Magyar Kupa szezonzáró versenyén vett részt az VKE-Nelson három versenyzője: Bokros Csenge, Bokros Manssé és Blazsó Márton.

Az U11-es kategóriában Bokros Csenge révén voltunk érdekeltek. Csenge az év végére lendült igazán formába, a mostani 18 perces futamán három perces előnnyel utasította magam mögé egyik régi ellenfelét, a gödöllői Kádár Annát. Ezzel az eredménnyel holtversenyben az első helyen zárta a kupasorozatot.

A Bokros család ezúttal Csengére lehetett a büszkébb, mivel apukája, Manassé ezúttal a negyedik helyen ért célba a Master 2-es kategóriában. Annak ellenére, hogy nem sikerült dobogóra állnia élvezetesnek találta a versenyt és klassznak a pályát.

A mostani futammal befejeződött a cross country magyar kupasorozat és hétvégi Mátra Maraton után az ősz végéig már csak kisebb, levezető versenyek vannak hátra.

Bár a versenyzők már csak levezetik a szezont, az egyesület mégsem pihenhet, hiszen az ősz/tél folyamán kettő versenyt is szerveznek: a VERGA Kab-hegyi időfutam szeptember 8-án rajtol az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskolától, a november 17-i Veszprém Cross terepkerékpár verseny pedig a város egyik zöldterületén kerül megrendezésre.