Végigállták a dobogót a Mátrában

A hétvégén a kétnapos McDonald’s BringaMánia Fesztivál keretében 1300 indulóval megrendezett 12. Mátra Maratonon voltak érdekeltek a Veszprém KE-Nelson bringásai. A nyolc veszprémi induló három dobogós helyezéssel tért haza.

Az ország egyik legtechnikásabb maraton pályáján, ahol a közép- és hosszútáv érinti a Kékes-tetőt is, kemény versenynek lehettünk tanúi, mivel több európai ország kiemelkedő tehetségű kerékpárosa is rajthoz állt.

A versenyről idén sem hiányozhatott a sípályán felfelé kígyózó mezőnyt buzdító dobos, aki igazi „audio-doppingot” jelentett a versenyzőknek. A hosszú kilométereken keresztül tekergő, szinte végeláthatatlan kerékpáros kígyó pedig a nagyon látványossá teszi a Mátra Maratont.

A rajtnál ott volt a többszörös Mátra Maraton győztes Blazsó Márton, a cyclo-cross bajnok Buruczki Szilárd, a szlovák maraton és cyclo-cross bajnok Martin Haring, a román maraton bajnok Dobai J. Róbert, illetve a belga Wouter Cleppe, aki már korábbi versenyeken is felkavarta a megszokott dobogós sorrendet.

Ennek ellenére a veszprémi egyesület versenyzőjét, Blazsó Mártont ezúttal sem tudta megfékezni senki, sima rajt-cél győzelmet aratott - ezzel begyűjtve sokadik Mátra maraton győzelmét.

A Master 1-es női mezőnyben Albert Katalin másodikként ért célba, ami az ellenfelek ismeretében szintén becsülendő. Kati ezzel az eredményével simán megnyerte a négy futamból álló Top Maraton-sorozatot (Szilvásvárad Maraton, Duna Maraton, Bükk Maraton, Mátra Maraton).

Bokros Manassé levezető évében nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis a szezont a maratonok hosszútávján versenyezte végig. A mostani, pályafutásának utolsó tervezett versenyén csak egy másodperccel csúszott le a dobogó második fokáról.

Negyven éves korban mindenképp tisztelendő és becsülendő az általa nyújtott teljesítmény és célja innentől nemessé válik, ugyanis mostantól az egyesület utánpótlásának szenteli idejét és erejét.
Az utóbbi időben főleg a triatlon versenyeken induló Pogány Tamás és Szóka Attila hosszútáv mezőnyét készültek meglepni. A 90 kilométeres távon Tamás egy 15. hellyel, míg Attila egy 6. hellyel örvendeztette meg az egyesületet.

Veszprémi eredmények

Albert Katalin (Középtáv master 1) - 2. hely
Blazsó Márton (Hosszútáv felnőtt) - absz. 1. hely
Bokros Manassé (Hosszútáv master 2) - 3. hely
Hornung András (Középtáv felnőtt) - 17. hely
Loránd Imre (Középtáv master 2) - feladta
Pogány Tamás (Hosszútáv master 1) - 15. hely
Szóka Attila (Hosszútáv master 2) - 6. hely
Várhidi Artúr (Rövidtáv master 1) - 19. hely