Nem bírt a bajnokkal az 1. FCV

Ötgólos vereséggel mutatkozott be az új szezonban a veszprémi futsalcsapat a címvédő Rába ETO otthonában.

Az összecsapás egyperces néma megemlékezéssel kezdődött a győri kosarasok emlékének tiszteletére.

A hazaiak egyből letámadással igyekeztek labdát szerezni, ami többnyire sikerült is, így az FCV keveset birtokolta a játékszert. A védekezésünk jól működött, ennek köszönhetően átlövéssel próbálkoztak a Győr játékosai. Az ötödik percben megszületett az első hazai találat, sőt hamar megkaptuk a második gólunkat is. Ezek után rendeztük sorainkat és bátrabb támadójátékkal leptük meg ellenfelünket. Ennek köszönhetően közönségszórakoztató játék alakult ki, és mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A hazaiak kétszer, míg mi egy szép kontratámadás után Tatai passzából Boromisza Gábor egyszer zörgette meg a hálót. A félidőben így 4-1-es eredményt mutatott az eredményjelző.


Fotó: etofutsal.hu

A második játékrészben az első percekben ismét felpörgette a játékot az ETO, ami két találatban mutatkozott meg. Úgy tűnt ez megnyugtatta a hazaiakat, de mi is ismét szebbik arcunkat mutattuk. Sajnos több ziccert is kihagytunk, így a végeredmény már nem változott.

Összességében időszakonként méltó ellenfelei voltunk a bajnoknak, de a hibáink is kiütköztek, amiket ki kell (lehet) javítani az Aramis elleni (2013.09.23.) hazai bajnoki mérkőzéséig - mondta Rajki Tamás ügyvezető elnök.

Rába ETO - 1. Futsal Club Veszprém 6:1 (4:1)

Győr, Magvassy Sportcsarnok, vezette: Kömpf (Pápai, Czene-Joó)

Rába ETO: Balázs - Carlitos, Lódi, Harnisch, Dróth, csere: Matkovics (kapus) - Victor, Alvarito, Fabio, Püspök, Bárdosi, Jakatics, Bognár, Trencséni
Vezetőedző: David Madrid Sanchez

Veszprém: Reveland - Bényi, Boromisza D., Marton, Szabadfi, csere: Kasza (kapus) -  Finta, Tatai, Boromisza G., Weisz, Mudra, Gulyás
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Alvarito az 5., a 18., a 21. és a 24., Püspök az 5., Fabio a 9. percben, illetve, Boromissza G. a 12. percben.
Sárgalap: Dróth a 4. percben.