Juniorként a világ legjobbjai ellen

A Veszprémi Dózsa SC birkózója, Németh Zsanett juniorként lép szőnyegre pénteken a budapesti Felnőtt Birkózó Világbajnokságon.

Szeptember 16. és 22. között rendezik a budapesti Papp László Sportarénában a Felnőtt Birkózó Világbajnokságot, ahol a Veszprémi Dózsa SC kadet világbajnoka és junior EB ezüstérmese, Németh Zsanett is megméretheti magát a legjobbakkal.

Hétfőn kezdődött a világbajnokság, és már a második napon megszerezte a magyar csapat az első érmet. A szabadfogásúak 84 kilogrammjában a szombathelyi Veréb István a világbajnoki címet megszerző ukrán Ibragim Aldatovtól szenvedett vereséget a legjobb nyolc között, majd a vígaszágon három mérkőzést is megnyerve megszerezte a bronzérmet.

Németh Zsanett csütörtökön mérlegel, majd pénteken délután lép szőnyegre 72 kg-ban. A MOL Tehetségtámogató Programjának kiválósága junior kora ellenére méretheti meg magát a felnőtt mezőnyben, miután tavalyi sérülését követően, a Szkopjében rendezett junior Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett.

- Zsanett számára a tisztes helytállás és a rutinszerzés lehet a fő cél, hiszen a mezőny olimpiai és világbajnokokat is felsorakoztat. Könnyű ellenfél nincs, de egy kedvező sorsolással néhány mérkőzést sikerrel vívhat meg – mondta bizakodóan Faragó Zsolt, a Veszprémi Dózsa SC szakosztályvezetője, aki azt is elárulta, hogy pénteken Veszprémből is útra kel egy kisebb szurkolói csapat.

A világbajnokságról a Magyar Televízió 2-es csatornája minden nap egyórás összefoglalót sugároz, így pénteken 20:45-től Németh Zsanett mérkőzését is láthatják a sportbarátok.