Vasárnapi balatoni teljesítménytúra

Szeptember 22-én, vasárnap rendezik a Balatoni Kék Ősz elnevezésű gyalogos nappali teljesítménytúrát.

A túra a Zánka Új Nemzedék Központból indul, a Központi épület recepciója elől, és a badacsonytomaji vasútállomáson ér véget. Az indítási idő: 8:00-10:00.

Útközben a Szent Balázs templomromnál, a Tagyon Birtokon, Kővágóőrsön a Zenit sörözőben, és Salföldön biztosítanak frissítést (gyümölcsre, egy kis édességre, teára és zsíros kenyérre lehet számítani) a szervezők a túrázóknak. A túra útvonalán, több helyen lehet, kiváló minőségű vizet vételezni, érdemes megkóstolni a Szentantalfai forrásvizet, és természetesen a Kékúti ásványvizet is.

A túra a Balaton-felvidék alighanem legszebb részén, a Káli medencén vezeti végig a túrázókat. A Balatoni kék nem megy át a Hegyestű geológiai bemutató helyen, de akinek a szintidejébe belefér annak érdemes bekanyarodnia a régi bazaltbányába, és felmászni a Hegyestű tetejére. A szüreti szezon derekán járunk, így aki nem veti meg a jó bort, vagy szereti a szőlőt, fügét, almát, szedret az nem szabad, hogy kihagyja ezt a túrát. Valamennyi teljesítő emléklapot és kitűzőt vehet át a célban. Nagyszámú induló esetén azoknak, akiknek a helyszínen nem jutna, a kitűzőt és az emléklapot postázzák a szervezők.

Azok a túrázók, akik szeptember 15-ig előre jelzik írásban a tajfutas@freemail.hu e-mail címen, hogy ezzel a túrával mind a négy évszak túráját teljesítik, egyedi hűtő mágnest kapnak a célban, ha ott bemutatják az előző három túra teljesítésért kapott kitűzőket. A hűtő mágnes igényt előre jelezni kell, mert csak annyit készül, ahányan előre jelzik a teljes Balatoni Kék túra teljesítését. A rajtból a célba 200 Ft/fő áron biztosítanak csomagszállítást a szervezők. 

Balatoni Kék Ősz

Dátum: 2013.09.22. vasárnap
Gyalogos nappali teljesítménytúra

A túra útvonala: Zánka Új Nemzedék központ, Szentantalfa, Hegyestű, Kővágóörs, Kékkút, Salföld, Badacsonytomaj. A közel 37 km-es távon kb. 500 méter szintemelkedés is vár a túrázókra. Szintidő: 9 óra

A rajt helye: Zánka Új Nemzedék Központ, Központi épület recepciója
A cél helye: Badacsonytomaj vasútállomás
Az indítási idő: 8:00-10:00

Nevezési díj a helyszínen (Ft/fő): 1100 HUF
Nevezési díjkedvezmény: MTSZ, MSTSZ, TTT, Magyar Turista Kártya, Szervezett turista, Diák, Nyugdíjas: egységesen 100 Ft, szervezett iskolai csoportoknak 600 Ft/fő

Képek és friss információk a Balatoni Kék Ősz túráról a Facebook-on: https://www.facebook.com/events/194681100711417/194688530710674/?notif_t=like

Együttműködő partnerek: Zánka Új Nemzedék Központ (http://www.zanka.hu/index2.ws), www.balatonieletmod.hu; ttt.tr.hu, Bagolyvár Étterem és Fogadó Zirc (http://www.bagolyvarfogado.hu/), zolbolt.hu, Veszprém TV, Méz Rádió, Balaton-felvidéki Nemzeti Park (www.bfnp.hu)

Következő idei túra: Bakony szurdokvölgyei teljesítménytúrák november 10.