Megérdemelt győzelem Komlón

A félidőben még döntetlenre állt a mérkőzés állása, a fordulás után az összeszedettebb, eredményesebben védekező és kevesebb hibával játszó Csoknyai István alakulat megérdemelten nyert Komlón.

Hazai góllal indult a mérkőzés, gyorsan egyenlített az ellenfél, ezután azonban kissé lelassult a gólgyártás, olyannyira, hogy a szünetig összesen 20 találat született. Az 5. percben 3-2, a 10. percben 5-5 volt az állás, majd a fiatal, de rendkívül energikus és elszánt veszprémi gárda átvette a vezetést a 11. percben: 5-6-ot mutatott az eredményjelző. Két gyors hazai találattal azonban fordított a Komló 14. percben 7-6 volt az állás, de a 17. percre megint a vendégeknél volt az előny (7-8). A következő percek is igen változatosan teltek, hol egyik, hol a másik csapat vezetett, a pihenőre pedig döntetlen állással vonultak a küzdő felek (10-10).

A folytatásban a 33. percben 12-10-re elhúzott a Veszprém, s bár ekkor még fordítani tudtak a hazaiak (13-12), de a gyors és kreatív fiatalok a 36. percre megint a maguk javára billentették a mérleget (15-16). És a komlóiak 16-nál "meg is álltak". Mert miközben a Veszprém gólokat lőtt, de ziccereket is hibázott, a hazaiak képtelenek voltak betalálni, így egyre nőtt a különbség a két csapat közt az 51. percben: 16-22 volt az állás. Hiába volt aztán már a hősies hazai hajrá, az összeszedettebb, eredményesebben védekező és kevesebb hibával játszó Veszprém megérdemelten nyert a sok labdát eladó és a kapu előtt sok esetben tanácstalannak tűnő vendéglátók ellen.

Komlói Sport KC - MKB-MVM Veszprém II 23:25 (10:10)

Komló, vezette: Murvai-Buzogány, Szilvási

Komló: Kiss Balázs (kapus), Chalupa Gergő 2, Fata Tamás, Gász Péter 1, Győri Péter 1, Laufer Gábor, Liptai János, Musitz Balázs 1, Nagy Zoltán 2, Oszlár Péter 4, Péter Szabó Dávid 4/2, Selymes Attila, Szappanos Gergely 2/2, Szögi Balázs, Szöllősi Bence 6, Wéber Tamás
Vezetőedző: Farkas Attila

Veszprém: Borbély Ádám, Kisék Máté (kapusok), Albert-Tóth László, Bujdosó Bendegúz 2/1, Gulás Máté 2, Gyene Norbert 1, Horvácki Márió, Horváth Dániel 2, Kisék Bence, Ligetvári Patrik 7, Pásztor Máté, Pócz Nagy Dániel, Priczel Bence 2, Szeitl László, Vizes Patrik 1, Zakics Bence 8
Vezetőedző: Csoknyai István

Hétméteresek: 5/4, illetve 2/1
Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc