Felhergeltük az oroszlánt

Nyögvenyelősen, de sikerült nyernie az MKB-MVM Veszprémnek első hazai BL mérkőzésén. A jelenleg a hazai bajnokságában harmadik helyen álló Rhein-Neckar Löwen csapata állta a sarat és csak nagy szerencsével és egy góllal maradtak alul.


Képgaléria a cikk végén

Hazai pályán is megkezdte a 2013/14-es BL szezont az MKB-MVM Veszprém. A német Rhein-Neckar Löwen volt az első ellenfél hazai környezetben, akik a papírforma szerint a csoportban a legerősebb ellenfélnek számítanak.

A tavalyi német bajnokság ezüstérmes csapatából a veszprémi érdekeltségűek közül csak mindenki „Bélája”, Myrhol, valamint Prodanovic lépett pályára, Zarko Sesum sérüléssel bajlódott.

Az első félidő nagyon ígéretesen kezdődött, az 5. percben még 4:0-ra vezetett a hazai csapat, majd a 6. percben Ekdahl Du Rietz révén az első német gól is megszületett. Nyögve-nyelősen játszottak a vendégek, ellenben a bakonyiak remekül védekeztek és támadtak, nem volt véletlen a különbség. Gudmundsson aztán időt kért a 10. percben, rendet tett a fejekben, amitől az Oroszlánok is felébredtek. Zsinórban 4 gólt is lőttek, a 13. percben pedig már csak egy gól választotta el őket az egáltól. Eközben a hazaiak védekezése is szétszórt lett, megszakadt az összhang, a gól már csak Alilovicon múlott.

Támadásban is csak az egymásra mutogatás ment, mintha elfelejtették volna a taktikát. Hozzájárult mondjuk ehez az is, hogy Nagynak a 18. percre már két kiállítása volt, valamint Sulic és Ilic is kapott kényszerpihenőt. A 23. percben végre láthatta a hazai közönség a szezon egyik legnagyobb szerzeményét, Carlos Ruesgát játszani, aki teljesen felépült deréksérüléséből.

A félidő végére felpörögtek az események, egymást érték a rontott támadások, gólok viszont annál ritkábban születtek, a szünetre háromgólos előnyt sikerült kiharcolni, 17:14-ről folytatták a mérkőzést.

A második játékrészt mindjárt egy Sulic kiállítás kezdte, majd egy német hetes folytatta (17:15).Sokkal kiélezettebb lett a mérkőzés, mindkét csapat keményen küzdött, bár a bírók megítélése szerint, a Veszprém keményebben. Hiányzott a szervezettség a játékból, a németek keményen fogták a mieinket, szint csak Iliccsel nem tudtak mit kezdeni, aki a 41. percben már 8 gólnál tartott.

A második félidőben benne volt minden, nem volt eldöntve a mérkőzés, a 46. percben 26:23-ra vezetett az MKB-MVM Ruesga második góljával, majd a németek kikérték a második időt. Az 50. percre ki is egyenlítettek sok labdaeladásnak és értékesített büntetőknek köszönhetően. Egy ilyen mérkőzésen elég nagy nehézséget okoz magának a csapat, ha félrepasszolják a labdát, de az sem segít rajtuk, ha a bírók nem következetesen fújnak. A Löwen is keményen védekezett, szépen kijöttek emberfogásra, míg nálunk sajnos nem tudott ilyen szépen megvalósulni a taktika, Ruesga és Ilic próbálta menteni a helyzetet.

Az 54. percben az ifjabb Iváncsik góljával 29:27-re vezettek a hazaiak, de tapintani lehetett a feszültséget, még nagyon sok volt hátra, és senki nem gondolta, hogy ilyen szoros lesz a mérkőzés. Az 57. percben 29:29 volt az állás, vágni lehetett a feszültséget mind a nézőtéren, mind a pályán. Chema gólja a 60. perc elején úgy kellett a Veszprémnek, mint egy falat kenyér, fél perccel a meccs vége előtt még a németek kértek időt, 30:29-es állásnál.

A németek végigtámadták az utolsó fél percet, még a kapust lehozva plusz egy embert is beküldtek, de Alilovic mentette végül a mérkőzést, hárítva az utolsó lövést 2 másodperccel a vége előtt, így a 30:29-nek is nagyon örülhetett a veszprémi közönség.

A sok pontatlanság majdnem a mérkőzésébe került az MKB-MVM Veszprémnek, amely idei szezon során először mutatkozhatott be hazai közönség előtt a BL-ben. Nagy valószínűség szerint mindenki simább mérkőzésre számított, de a lényeg végül is a győzelem, az megszületett, tanulni fognak a hibákból a fiúk, és a csoportban ennél már csak könnyebb ellenfelek lesznek.

MKB-MVM Veszprém - Rhein-Neckar Löwen 30:29 (17:14)

MKB-MVM Veszprém:  Mirko Alilovic - Gulyás Péter 1, Nagy László 4, Chema Rodriguez 4, Renato Sulic 3, Momir Ilic 9/1, Cristian Ugalde 1, csere: Fazekas Nándor (kapus), Iváncsik Gergő 1, Schuch Timuzsin, Iváncsik Tamás 2/1, Carlos Ruesga 3, Iman jamali 2, Mirsad Terzic, Zivan Pesic
Vezetőedző: Carlos Ortega

Rhein-Neckar Löwen: Niklas Landin - Patrick Groetzki 4, Alexander Petersson, G. Guardiola 2, Bjarte Myrhol 5, Kim Ekdahl 4, Uwe Gensheimer 6/5, csere: Ander Schmid 2, Oliver Roggisch, I. Giardiola 2, Nikola Manojlovic 1, Sergei Gorbok, Rajko Prodanovic, S. Sigurmannsson 3
Vezetőedző: Gudmundur Gudmundsson

Hétméteresek: 4/2 illetve 5/5
Kiállítások: 10 perc, ill. 4 perc

Mérkőzéstükör

Gudmundur Gudmundsson: Először is gratulálok a Veszprémnek. Nem volt könnyű meccs, az elején nehéz volt belelendülni a mérkőzésbe, nagyon sok mérkőzést játszunk.Örülök, hogy visszatudtunk jönni a meccsbe, de ezután 3-4 technikai hibát vétettünk. A félidőre jelentős előnybe került az ellenfél. A második félidőben nagyon jól játszottunk, a védelmünk és a támadásunk is sokkal jobb lett. A végén egy pontot szerezhettünk volna, az lett volna a reális eredmény, de ez a sport. Természetesen az első hellyel lennék elégedett a csoportban, de mindig a következő mérkőzésre készülünk.

Carlos Ortega: Teljesen egyetértek az ellenfél edzőjével, nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Magas szintű kézilabdát játszottunk, kihasználták az összes hibáinkat, lerohanásokkal visszahozták magukat a mérkőzésbe. A második félidőben problémáink voltak az egy-egy elleni játékkal, támadásban nagyon feljavultak. A legvégén talán szerencsénk is volt, hogy indításból gólt tudtunk szerezni, nekik pedig nem sikerült. Természetesen mi is az első helyért játszunk, nehéz mérkőzések lesznek, főleg az idegenbeliek, de a célunk nem is lehet más, mint az elsőség.

Rajko Prodanovic: Gratulálok a Veszprémnek, nagyon kemény mérkőzés volt, nem volt szerencsénk, esélyünk lett volna egy pont megszerzésére. Úgy gondolom, hogy Németországban sikerülni fog visszavágni.

 

 

Gulyás Péter: Az utolsó 10-12 percben a Löwen olvasta a támadásainkat, kihagytunk hetest, a gyorsindításokkal feljöttek, tényleg szerencsénk volt.

galeria_389

Képgaléria