Bravúros győzelem a nyugati rangadón

A forduló előtt két nulla pontos csapat mérkőzésén a szoros első félidőt követően, a második játékrészben magabiztossá tette győzelmét a Veszprém. A veszprémieknél Boromissza Dániel mesterhármast ért el, Reveland Zoltán pedig több hatalmas bravúrt is bemutatott a kapuban.

Megfontoltan kezdtek a csapatok és stabil védekezésből igyekeztek támadásokat vezetni. A 4. percben Tatai labdaszerzése és önzetlen passza után Marton Bence rúgta a hálóba a labdát. A 7. percben egy kontratámadás végén egyenlítettek a vendégek. Nem váratott magára sokat az újabb találatunk, Finta volt kemény és határozott, ami gólt eredményezett. A 13. percben Gyurcsányi egyéni akciója végén Halmos egalizált. A csapatunk erejét mutatta, hogy a 14. percben egy határozott letámadás végén Tatai állította be a félidei eredményt. 3:2-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején a mezőnyben folyt a játék, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A 28. percben Bényit kiállította a játékvezető, így 2 percig emberhátrányban küzdött nagyot az FCV. Sikerült gól nélkül megúsznunk, ami nagy lökést adott a fiúknak. 31. percben Boromisza Dani értékesítette Szabadfi átadását. A csapatunk egyre magabiztosabban játszott és a 35. percben Marton Bence szemtelen és élményszámba menő csele után ismét Boromisza Dani ragasztotta a hálóba a játékszert.

Innentől kezdve a vendég levitték a kapusukat és úgy próbálkoztak a szépítéssel, de remekül védekeztünk. Sőt egy labdaszerzés után Boromisza Dani ívelte kapuba a labdát és ért el mesterhármast. Ez volt a kegyelemdöfés, igaz az utolsó másodpercekben még szerzett egy gólt a Haladás, de ez már nem befolyásolta döntően a végeredményt. 6:3-ra megnyertük a derbit.

Összességében maximális akarattal és szép találatokkal megérdemelten nyert csapatunk. A megkezdett út elején óriási lélektani siker ez számunkra, melyből igyekszünk tovább építkezni. Köszönjük a szurkolók támogatását és várunk mindenkit október 7-én (hétfő) 18.30-kor a BME elleni szintén fontos mérkőzésen. Szerdán megkezdjük a magyar kupa küzdelmeit is, az ELTE csapatához látogatunk - mondta Rajki Tamás ügyvezető elnök.

1. Futsal Club Veszprém - Swietelsky-Haladás VSE 6:3 (3:2)

Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, vezette: Solymosi (Takács Z., Puskás)

Veszprém: Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Tar, csere: Kasza (kapus), Bényi, Boromisza D., Marton, Szabadfi, Weisz, Gulyás, Vas, László
Vezetőedző: Madarász János

Haladás: Németh K. - Gyurcsányi, Halmos, Szimcsák, Vidák, csere: Zseli (kapus), Bogyó, Dorogi, Egle, Horváth P., Joó, Tompa
Vezetőedző: Horváth Levente

Gólszerzők: Marton a 4., Finta a 8., Tatai a 14., Boromisza D. a 31., a 35. és a 40. percben, illetve Boromisza D. a 7. (öngól), Halmos a 13., Horváth P. a 40. percben.
Sárga lap: Boromissza D. a 12., Boromissza G. a 15., Finta a 37. percben, illetve Egle a 13., Gyurcsányi a 16., Szimcsák a 35. percben.
Piros lap: Bényi a 28. percben.

Képgaléria