Debrecenből hozták el a bajnoki pontokat

Tatai és Szabadfi duplájának is köszönhetően magabiztos különbséggel szerezte meg első idegenbeli győzelmét a szezonban a veszprémi futsalcsapat.

A két csapat ismerkedett egymással a mérkőzés elején. A mezőnyjátékot nekünk sikerült megtörni, egy kontratámadás végén a középre adott labda a hazaiak védőjéről került a kapuba. A DEAC egy jól eltalált lövéssel egyenlített. Az FCV egy klasszikus keresztbelőtt passzal, Szabadfi révén ismét megszerezte a vezetést. Kisebb bírói segítséggel összegyűlt az 5 szabálytalanságunk, de sikerült fegyelmezetten kihúznunk a szünetig.


Fotó: archív

A második félidő hasonló játékot hozott, mindkét csapat próbálkozott. Tatai bombagólja kötött ki a bal felső sarokba. Sőt Bényi hasonló erejű lövése is utat talált a kapuba. 4:1-es vezetésünk tudatában a hazaiak rohamoztak és a "hazai" pályának köszönhetően 6 métereshez jutottak, amit Berecz értékesített. A hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, amit ismét egy kontratámadás végén Szabadfi büntetett góllal. A hátralévő időben a kapus lecserélésével próbálkozott a Debrecen és egy bírói tévedés miatt ismét 6 métereshez jutott, sőt Fintát kiállította. Ekkor jött ismét válogatott formában védő Reveland és hárította a büntetőt 50 másodperccel a vége előtt. A mérkőzés végén emberhátrányban találtunk a kapuba Tatai révén és tettük fel a koronát játékunkra.

Összességében egy kemény csatában remek védekezés mellett, jó helyzetkihasználással, kisebb kihagyásokkal megérdelten gyűjtöttük be első idegenbeli győzelmünket - mondta Rajki Tamás ügyvezető elnök.

Jövő hétfőn október 21-én,18:30-kor hazai pályán szeretné folytatni jó sorozatát az 1. FCV a Nagykáta ellen.

DEAC Futsal Club - 1. Futsal Club Veszprém 3:6 (1:2)

Debrecen, Debreceni Sportcentrum, vezette: Viczián (Benyovszki, Petrovszki)

Debrecen: Szalánczi - Angyalos, Fekete, Nagy I., Berecz, csere: Katona (kapus), Kiss A., Fábri, Varga D., Végső. Szentjobbi, Tar G., Mezei, Kerti
Vezetőedző: Darányi Antal

Veszprém: Reveland - Finta, Tar, Boromisza G., Tatai, csere: Kasza (kapus), Bényi, Boromisza D., Marton, Szabadfi, Vas, Gulyás
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Fekete a 7., Berecz a 33. és a 38. percben, illetve Nagy I. a 3. (öngól), Szabadfi a 15. és a 36., Tatai a 28. és a 40., Bényi a 30. percben.
Sárga lap: Fekete a 15., Kiss A. a 18., Berecz a 20. percben, illetve Boromissza D. a 3. percben.
Piros lap: Finta a 40. percben.