Tudnak küzdeni, ha akarnak

Az elhalasztott, küzdelmes mérkőzésen, lelkes közönség előtt, megérdemelten nyert a Veszprém Barabás Duna Takarék KC az Érd ellen.


Képgaléria a cikk végén

A mérkőzést lendületesen, de gól nélkül kezdték az együttesek, az első gólt az 5. percben szerezte Tóth Eszter. A hazaiaknál a főszerep Szemereyé volt, sok labdával találkozott, Ez is vezethetett ahhoz, hogy Szabó Edina, az érdiek trénere már a 9. percben 4:1-nél időt kért. Ez után fel is találta magát a vendégcsapat, a 15. percre felzárkóztak két gólra, az, hogy közelebb nem sikerült kerülniük, nagyrészt Szemereynek köszönhető, na meg annak is, hogy Szabó tanítványai nem tudták maximálisan kihasználni helyzeteiket, a ziccereket sem lőtték be.

A 22. percben Róth kért időt, amit rögtön két hazai gól követett, a 23. percben 11:6-nál Szabó, aki láthatóan elégedetlen volt lányai teljesítményével, lerakta a második T betűt is. A folytatásból a Róth csapat jött ki jobban, eredményesebb támadásokkal, összeszedettebb védekezéssel játszottak, Szabó második időkérése sem lendített sokat a dolgon, a félidőre megnyugtató, hatgólos előnnyel mehettek a veszprémiek, 14:8-cal fordultak.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, zsinórban három gólt is lőttek indításból, a hazaiak pedig kicsit megtorpantak a támadásokkal, nem mertek lőni és a lövések sikeressége is kérdéses volt, így a 40. percben 18:14-nél Róth időt kért. Továbbra sem sikerült azonban gólokat szerezni, nem mentek úgy a támadások, ahogyan kellett volna, sok volt a hiba, pontatlanság és a bátortalan lövés. A 46. percben már 19:16 volt az állás, ráadásul a hazaiak emberhátrányba is kerültek, miután Tóth Esztert már másodszorra állították ki a játékvezetők. Az idő csak telt, végre, 8 perc után Vesztergombi törte meg a hazai gólcsendet, 20:17 az 51. percben. Éppen, hogy lejárt Tóth Eszter kiállítása, a bírók Hajtait találták szabálytalannak, így újabb két percet játszhatott az Érd emberelőnyben.

Szabó lányainak jobban ment a második félidőben, összeszedettebben, taktikusabban játszottak. Az, hogy még nem sikerült egyenlíteniük, nagyrészt Szemerey érdeme. Bár gólt nem tudtak dobni, a hazaiak mégis olyan tűzzel játszottak, annyira meg akarták nyerni a mérkőzést, mint eddig talán egyiket sem, és ez meghozta a szurkolók hangját is. Az 56. percben, Róth időkérése után emberelőnybe került a hazai csapat, Szekeres kapott kényszerpihenőt a bíróktól. A mérkőzést emberhátrányban fejezte be a hazai együttes, Tóth Gabriellát küldték ki a bírók, de így is megvolt a győzelem, Takács utolsó góljával 22:20-ra nyertek a veszprémiek.

Mérkőzéstükör

Róth Kálmán: Nagy szívvel, tiszta lélekkel játszottunk, Szemerey Zsófi kiemelkedő teljesítményt nyújtott a mai mérkőzésen.

Szabó Edina: Gyengén játszottunk az első félidőben, sok volt a technikai hiba, nem kellett volna hagynunk, hogy a Veszprém ennyi gólt lőjön. A második félidőben már hiába próbáltunk, nem tudtunk visszajönni.

Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Érd 22:20 (14:8)

Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, vezette: Natkai N., Szalay Z.

Veszprém: Szemerey Zsófi - Kokas Viktória, Planéta Szimonetta 1, Takács Bianka 6, Tóth Eszter 9/3, Tóth Gabriella 1, Pelczéder Orsolya 2, csere: Pásztor Bettina (kapus), Kurucz Ivett 2, Hajtai Vanessza, Marincsák Nikolett, Vesztergombi Dalma 1
Vezetőedző: Róth Kálmán

Érd: Oguntoye Viktória - Kovács Anna 4, Sara Vukcevic 1, Szekeres Klára, Triscsuk Krisztina 1, Klivinyi Kinga, Schatzl Nadine 2, csere: Szvetlana Gridnyeva (kapus), Alja Koren 7, Kisfaludy Anett 1, Wolf Alexandra 3/2, Bognár Barbara, Balog Beáta 1
Vezetőedző: Szabó Edina

Hétméteresek: 5/3, illetve 3/2
Kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc

galeria_405

Képgaléria