Rekordszámú résztvevő a Gulya-dombon

A negyedik évadjába lépő SuperCross-sorozat harmadik fordulóján a LOcarGO-Bikemag Veszprém Cross-on már 158-an álltak rajthoz a különböző kategóriákban.


Fotók: KeZso

Töretlenül fejlődik az utóbbi években az ügyességi elemekre is épülő téli kerékpáros szakág, a cyclocross Magyarországon! A győzelmet a Dr. Bátorfi AKTK színeit képviselő magyar időfutam bajnok, Fejes Gábor szerezte meg, megelőzve a legutóbbi SuperCross-fordulót nyerő belga Wouter Cleppét és a bajnoki címvédő Buruczki Szilárdot (Kőbánya TC).

Az egyórás verseny első két körében még nem alakultak ki nagy különbségek a folyamatosan technikás és intenzív izommunkát igénylő szakaszokat váltó pályán, de lassan kezdtek kirajzolódni az erőviszonyok, és innentől nem is változott a befutási sorrend a 13. kör végéig. Az első négy versenyző egymástól elszakadva tekert, Fejest a belga Cleppe szorongatta kissé lemaradva, Buruczkit pedig Búr Zsolt (Alpinbike Team-Giant-Endura-CsontiCar).


Benkó Barbara

A hölgyek futamában a „hegyikerékpáros jellegű" crosspályán nem született meglepetés, londoni olimpikonunk, Benkó Barbara (Focus) magabiztosan győzött idei első CX-versenyén a mountain bike maraton magyar bajnok Dósa Eszter (Vitalitás SE-Kross-Nutrixxion) előtt.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook