Önbizalom növelő győzelem

A játék még nem volt az igazi, de fontos pontokat szerzett a Veszprém FC a kiállításokkal tarkított mérkőzésen a Nagyatád ellen.

Az őszi szezon utolsó előtti fordulójában hazai pályán fogadta Jugovits Lajos együttese a tabella hetedik helyén álló Nagyatádi FC csapatát. A mérkőzés első félidejében a veszprémiek büntetőhöz jutottak, Császár Attila révén vezetést szerzett a hazai csapat a 17. percben (1-0). Több helyzetet is kialakított a Veszprém FC, de nem sikerült gólra váltani, a félidőre maradt az 1-0-s hazai előny.

A második játékrészben, a vendég oldalon, az 55. percben két sárgával kiállították Nikolicot, majd Csongár „szólt be” a bírónak, újabb piros lappal gazdagítva a nagyatádi együttest. Kilenc emberrel állt szemben a bakonyiak, ezután szinte tapogatóztak a játékszerrel, beragadtak középen a hazaiak. A mérkőzés hajrájában Farkas a szélről passzolta be Molnárnak a labdát, rögtön becsúszva lőtte be a második gólt a 87. percben (2-0). El is döntötte mérkőzést a VFC, de a lefújás előtt még a cseréből bejött Horváth Benjámin ívelte be a labdát a bal felsőbe (3-0). Ezzel a győzelemmel a bakonyiak a 13. helyről feltornázták magukat a kilencedik helyre.

Biztató folytatás az előrehozott tavaszi szezon első meccsére, ugyanis hazai pályán november 30-án, 13 órakor a jelenlegi tabella nyolcadik helyén álló Szombathelyi Haladást fogadja Jugovits Lajos csapata.

Veszprém FC - Nagyatádi FC 3:0 (1:0)

Veszprém, Egyetemi Stadion, vezette: Szvorda (Király, Szabó P.)

Veszprém: Kádár - Garai, Czvetkó, Császár, Pavlitzky, Burcsik (Udvardi a 76.), Hevesi-Tóth, Molnár Z., Takács A. (Farkas a 18.), Hanák (Horváth B. a 84.), Kuti
Vezetőedző: Jugovits Lajos

Nagyatád: Gyenes - Petrók, Dekanics, Szabó Sz., Csongár, Fábián (Garai a 80., Horváth M. a 89.), Horváth M., Kuckó, Zmukic, Mixtai (Pákai a 76.), Nikolic
Vezetőedző: Papp Zoltán

Gólszerzők: Császár a 17., Molnár Z. a 87., Horváth B. a 89. percben.
Sárga lap: Pavlitzky a 20., Molnár Z. a 28., Burcsik a 45., Hevesi-Tóth a 70. percben, illetve Fábián a 15. percben.
Piros lap: Nikolic az 55., Csongár az 56. percben.

galeria_415

Képgaléria