Kevésen múlott Pápán a továbbjutás

A kosárlabda Hepp kupában a legjobb tizenhat között búcsúzott a Veszprémi Egyetem SC csapata a Pápa otthonában.

Idén ez volt a kilencedik (4-5) idegenbeli mérkőzésünk, hat (2-4) bajnoki és három (2-1) kupameccs. Nagyon hiányzik már a hazai pálya!

Az eddigi eredmények és a sajtó beherangózója szerint sem a Veszprém volt papiron az esélyes. A Kálmán, Keresztes, Jarosevits, Henrik rutinos A-ligás négyessel felálló Pápa továbbjutása mégis sokáig kérdéses volt.

Kicsit azt éreztem, hogy lenéztek minket. A csapat gyönyörűen dolgozott. Élmény volt nézni a játékot, mely hétről-hétre egyre hosszabb ideig, egyre pontosabb. Három negyeden keresztül simán vertük a bajnokságban negyedik helyen álló ellenfelünket az otthonukban. Aztán a negyedik játékrészben 9! pontot dobtunk. Látszott a fiúkon, hogy fejben fáradtak el. De három negyedig sima 8-10 pontos előnnyel vezettünk.


Fotó: veszpremkosar.hu

Ha egy kicsit visszaolvassuk Petőfi Áron bajnokság elején készült nyilatkozatait, akkor láthatjuk, hogy a fejlődés folyamatos. Nem tudom meddig jutunk el januárig, az első és aztán további 10 hazai - ilyen bajnokságot sem éltem meg soha - mérkőzésen, de az, amit a bajnokság elején elterveztünk, az megvalósulni látszik. Nem eredményben, hanem a játékban! Ennek a csaptnak hasznos minden tagja. Ki ezért, ki azért de hasznos. A legnagyobb feladat, hogy mindenki megtanulja a saját, illetve a másik helyét. Idén ez a feladat, hogy jövőre erre tudjunk építkezni.

Azt gondolom, hogyha 40 percen keresztül tud ez a gárda koncentrálni és elhiszi, hogy képes meccset nyerni, akkor Veszprémben egyik ellenfelünk sem lehet biztos a győzelemben.

Most még négy bajnoki mérkőzés következik idegenben, először Bonyhádon (1. a tabellán), aztán az MTK-nál (2.), majd Pápán (4.). Biztos vagyok benne, hogy mindegyik "oroszlánnak" meg fogjuk ráncigálni a bajszát, és a negyedik, budafoki (12) mérkőzésen pedig több, mint remélem a sikert - számol be Naményi Miklós, szakosztályvezető.

Hepp Kupa
Motax Concordia KC Pápa - Veszprémi Egyetem SC 64:58 (17:18, 11:19, 15:12, 21:9)