Becsülettel küzdöttek

A listavezető Bonyhád otthonában kapott ki a Veszprémi Egyetem SC férfi kosárlabdacsapata 79:51-re az NBI/B hetedik fordulójában.


Fotó: veszpremkosar.hu

"Nem szoktam a körülményekkel foglalkozni, szakmai értékelést viszont nem tudok érdemben a mérkőzésről készíteni. Amit tényszerűen el tudok mondani, hogy a bajnokság eleje óta nincsen haza pályánk, nincsen otthonunk. Ezt még lehetne kompenzálni valahogy, de, hogy ezzel együtt csak két edzést (néha lopva hármat) tudok tartani hetente, láthatóan fizikálisan és technikailag is egyre inkább visszaüt. A hétfői kupameccshez képest még tovább fogyatkoztunk: Vertetics Ádám még nem is edz, Godena Ferenc elköszönt, Sefcsik Tamács munkahelyi elfoglaltság miatt külföldön van, Hoffman Balázs a családjával együtt megbetegedett, Kelemen Bálint pedig csak azért utazott el velünk, a mandulaműtétje előtt, mert csak így tudtunk megfelelni a szabályoknak. Ha lett volna még egy fél bevethető játékosom a belső posztokon, biztosan nem küldtem volna pályára. Játékosaim becsülettel harcoltak, és láthatóan rendet tett a fejekben a Bajai meccs után megfogalmazott véleményem, de ez Bonyhádon ennyire elég. Minden kezdet nehéz, és ha valaki akkor én hozzá vagyok szokva a nehézségekhez, de ezt nálunk sokkal stabilabb csapatok sem bírnák el. Remélem, hogy most már átéltünk mindent amit át kellett, és december közepére valamelyest kiegyenesedünk, januárban pedig tényleg elkezdjük a bajnokságot." - nyilatkozta Petőfi Áron, a VESC vezetőedzője.

Bonyhádi KSE - Veszprémi Egyetem SC 79:51 (26:8, 12:17, 15:18, 26:8)

Bonyhád, Városi Sportcsarnok, vezette: Lövész Cs., Praksch P., Sértő G.

Bonyhád: Panta 4/3, Tömösváry 18/6, Faragó P., Lukács A. 16/6, Jilling 4, csere: Verli, Rutkai 10, Hegedűs A. 12, Horváth B. 9/3, Gébert, Kovács B. 6
Vezetőedző: Puha Jenő

Veszprém: Nagy R. 2, Kováts V. 9, Oltárczy 11/3, Takács A. 18/6, Czakó 8, csere: Bagó, Szlávik 3, Kelemen B.
Vezetőedző: Petőfi Áron