Közel álltak a bravúrhoz

1-5-ös állásnál egálra is felzárkózott az 1. Futsal Club Veszprém a bajnoki címvédő Rába ETO ellen, a hajrában a vendégek zsebelték be a három pontot.

Csaknem teltház előtt játszotta idei utolsó hazai bajnokiját az 1. Futsal Club Veszprém, amely a bajnoki címvédő, BL-résztvevő Rába ETO gárdáját látta vendégül.


Képgaléria a cikk végén

A találkozó kezdőrúgását az operációra váró kisfiú, Kis Bálint végezte el, akinek a megsegítésére akciót hirdetett a házigazda klub. A mérkőzés előtt az Angel Cheerleaders karácsonyi műsora adta meg a hangulatot az összecsapásnak.

Kezdést követően mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, a rivális azonban jobban kihasználta azokat. Dróth a 3. percben hatalmas bombát „ragasztott” Reveland hálójába, de a mieink válasza sem sokat váratott magára, Finta lövése a bal kapufa belső éléről a kisalföldiek kapujába pattant (1–1).

Két perc alatt újabb két vendég találat született: előbb Carlitos, majd Harnisch volt eredményes (1–3). Egy szöglet után növelte tovább előnyét a Győr, Fabio passzolt kiválóan Lódihoz, aki estében azonnal a kapuba lőtt. Öttel a szünet előtt Kasza váltotta a hazai kapuban Revelandot, akit Püspök szinte rögtön fel is avatott (1–5).

A 17. minutumban összegyűlt a mieink hatodik szabálytalansága, Dróth tízméteresét azonban bravúrral hárította Reveland. Ezt követően a hazaiak előtt is adódott két lehetőség, ám Matkovics is biztosan védett. Közvetlenül a pihenő előtt két tízméterest is lőhetett Tatai, aki mindkétszer a bal felső sarokba bombázott (3–5). Érdekesnek ígérkezett a második játékrész.

Carlitos a 24. percben már a második sárga lapját gyűjtötte be, így kiállt. A Madarász-csapat ugyan kapujához szorította ellenfelét, de a kiválóan védő Matkovicsnak köszönhetően nem sikerült betalálniuk. Nem úgy a 28. minutumban, amikor Szabadfi lövése végre utat talált a kapuba.

A veszprémiek előtt felcsillant a pontszerzés lehetősége, akik minden erőtartalékukat bevetve harcoltak a folytatásban. Nagyobb lehetőségek azonban a zöld-fehérek előtt adódtak, de Kasza mindent megfogott.

A 33. percben szinte „felrobbant” a csarnok, miután Finta jobb oldalról kilőtte a bal alsó sarkot (5–5). Sajnos csak pillanatokig mutatott egált az eredményjelző, Harnisch rögtön visszavette a vezetést az övéinek.

A hajrában mindent megtett az újabb egyenlítésért a vészkapussal támadó vendéglátó, gólt azonban csak az ellenfél szerzett, a lefújás pillanatában Fabio gurított az üres kapuba (5–7).

A vereség ellenére vastaps zúgott a lelátón, az 1. FCV kiváló teljesítménnyel búcsúzott szurkolóitól.

1. Futsal Club Veszprém - Rába ETO Futsal Club 5:7 (3:5)

Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, vezette: Kovács G. (Makk, Wittner)

Veszprém: Reveland - Bényi, Tar, Marton, Szabadfi, csere: Kasza (kapus), Finta, Tatai, Boromisza G., Vas., Gulyás, Mudra
Vezetőedző: Madarász János

Győr: Matkovics - Dróth, Lódi, Harnisch, Peczár, csere: Fabio, Carlitos, Juanra, Bognár, Püspök, Bárdosi, Szűcs, Takács.
Vezetőedző: David Madrid

Gólszerzők: Finta a 6. és a 33., Tatai a 20., és a 20., Szabadfi a 28. percben, illetve Dróth a 3., Carlitos a 7., Harnisch a 8. és a 34,, Lódi a 12,, Püspök a 16,, Fabio a 40. percben.
Sárga lap: Vas a 17., Boromisza G. a 18. percben, illetve Juanra a 17. percben.
Piros lap: Carlitos a 24. percben.

Forrás: futsalveszprem.hu

Képgaléria