Ünnepi falmászó verseny a Padányiban

A Veszprémi Sportmászó Egyesület (VESE) december 14-15-én rendezi A Padányi Kupa Országos Sportmászó Bajnokság 2013 évi záró fordulóját a Padányi Katolikus Gyakorlóiskolában.

A hétvégén a sportmászás mindhárom szakágában (boulder, nehézségi, gyorsasági) 8 korcsoportban küzdenek egymással a fiúk és a lányok a legkisebbektől a legidősebbekig (senior).

A tavalyi tapasztalatok és az előnevezések alapján a nyílt kategóriában hatalmas versenyre számítanak a szervezők: férfi boulderben az Alfa Biliárd Klub Kupáért, női nehézségiben a Téka Bútorház Várpalota Kupáért, férfi nehézségiben a Maxam-Magyarország Kft Kupáért másznak. Az a hölgy , aki mindhárom versenyágban jól teljesít, elnyerheti a Vitaflóra Kft Kupát, míg a legjobb férfi összetett versenyző a Gép-Coop Kft Kupát viheti haza.

A hétvégi verseny díjazása mellett itt kerül sor az egész év legjobbjainak (Magyar Bajnokok) a jutalmazására is, melyet a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség vezetői adnak át.

A VESE versenyzői is jól teljesítettek az év folyamán és a serdülő korcsoportos Süli Tamás nehézségiben, Meilinger Noémi a női gyorsaságiban, Molnár Gergely a férfi gyorsaságiban aranyesélyes , míg Strommer Soma (ifi B) már az utolsó forduló előtt biztos győztes mindhárom versenyszámban. Mellettük még jó néhány veszprémitől dobogós helyezést várhatunk.

A karácsonyi hangulatban lezajló hétvégére, a „mászóünnepre” szeretettel várnak minden érdeklődőt a Padányi Katolikus Gyakorlóiskola tornatermébe! Szurkoljunk együtt Magyarország legjobbjainak!