Gyógyíthatatlan beteg Karl Erik Böhn

Az orvosok ismét rosszindulatú sejteket találtak Karl Erik Böhnnek, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitányának szervezetében, ami azt jelenti, hogy a leukémiával kezelt edző, aki csontvelő-átültetésen is átesett, gyógyíthatatlan.

Böhn hétfőn a norvég TV2 televíziós csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy "megkapta halálos ítéletét két hematológustól". Könnyeivel küzdve azt mondta, nem tudja, hogy napok, hetek vagy hónapok vannak hátra az életéből, de próbálja tartani magát, mert ez az egyetlen, amit tehet.

Az MTI megkeresésére a norvég hírügynökség kézilabdával foglalkozó szakújságírója azt mondta, Böhn gyógyíthatatlan, valószínűleg ez az utolsó karácsonya, mert rendkívül agresszív a szervezetét megtámadó rákos betegség.


MTI Fotó: Illyés Tibor

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek azt mondta, napi kapcsolatban áll a szakvezetővel, de nincs felhatalmazása arra, hogy állapotáról nyilatkozzon. Hozzátette, az elnökség januárban mindenképpen foglalkozik a női válogatott szövetségi posztjával, és emberi, illetve szakmai szempontokat figyelembe véve fog dönteni az ügyben.

Böhn 2011-ben vette át a magyar válogatott irányítását, és vezetésével tavaly decemberben bronzérmes lett az Európa-bajnokságon. Ezután két hónappal leukémiát diagnosztizáltak nála. A kezelések után tünetmentes volt, s azt tervezte, hogy januárban Magyarországra látogat. A vasárnap befejeződött világbajnokságon az őt helyettesítő Hajdu Jánossal nyolcadik helyen végzett a magyar csapat.

Hozzászólások

Nagyon sajnálom a norvég Mestert, magyon kéne a Válogatott élere. De reménykedjünk, hátha vissza lehet még fordítani a betegségét.
Lendvai István2013. december 24. 09:15
Sajnos az imádkozás itt már nem segít...
amdati332013. december 23. 22:52
Szivemből kivánom a világhirü mesternek sikeres mütétje sikeres pályafutása legyen még 1 25 éves koráig mielőbbi gyógyulást kivánvaTisztelettel Dulai István
Dulai István2013. december 23. 22:05
Ha imadkozunk erte Istenhez bisztosan meg fog gyogyulni.
Torgyeki Jeno2013. december 23. 21:47
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook